İşte en mutlu olduğumuz yaş

İşte en mutlu olduğumuz yaş

Yapılan bir araştırmaya göre, ömrümüzün en mutlu yaşı 34...

The Daily Mai\'de yer alan habere göre, evlenmek, çocuk yapmak, ciddi kariyer adımları atmak gibi ‘hayati’ kararların alındığı 34 yaş, modern insanın hayatının en mutlu dönemi. 

40 yaş üstündeki 2 bin katılımcıyla yapılan araştırmaya göre ortalama insanlar kendilerini en çok ortalama olarak 34 yaş civarında rahat hissediyor, daha çok para kazanmaya başlıyor ve hayatın güzelliklerinden keyif alır hale geliyor. Öte yandan katılımcılar arasında en çok 20’lerinde mutlu olduklarını hissedenler de var ki onlara göre de bu dönem özgürlüğün, sosyal hayatın ve kariyerlerinin adımlarını attıkları için mutluluk verici.

Yale Üniversitesi uzmanlarınca yürütülen araştırmada en çok 40’larında mutlu olduklarını söyleyenler ise bu yaş döneminde çocuklarının büyüme evresine tanıklık ettiklerini, daha büyük eve geçtiklerini vurguladı. Araştırmayı yürüten isimlerden Nigel Fisher, “İnsanlar en çok 30’larının ortasında mutlu hissediyor, bu yaş iş ve özel hayatlarımızın yerine oturduğu ama aynı zamanda geleceğin de göz önüne alındığı bir dönem” diye konuştu.