Johan Cruyff'un Ölümü

Johan Cruyff'un Ölümü

Hollanda Başbakanı Mark Rutte:"Bütün dünya onu tanıyordu. Onun sayesinde tüm dünya, Hollanda’yı ve Hollanda futbolunu tanıdı"- Aralarında Ajax ve Feyenoord’un da olduğu Hollanda kulüpleri, statlarındaki bayrakları yarıya indirdi

LAHEY (AA) - Hollandalı efsane futbolcu Johan Cruyff’un ani ölümü ülkesini yasa boğdu.

Yakalandığı akciğer kanserinden dolayı yaklaşık bir yıldır tedavi gören Cruyff’un ölümü, başta siyasiler olmak üzere futbol camiasını üzüntüye sevk ederken, haber medyada birinci sırada yer aldı.

Haftalık basın toplantısında konuya değinen Başbakan Mark Rutte, ülkenin en tanınmış ismi olarak gösterdiği efsane futbolcunun ölümünün kendisini şoke ettiğini söyledi.

Rutte, "Bütün dünya onu tanıyordu. Onun sayesinde tüm dünya, Hollanda’yı ve Hollanda futbolunu tanıdı." diye konuştu.

Spor Bakanı Edith Schippers zaman zaman danıştığı Cruyff’un ünü kadar çok iyi bir insan olduğunu belirtti.

Hollandalı eski futbolculardan Ronald Koeman da çok iyi zamanlar geçirdiği Cruyff’tan çok şey öğrendiğini ifade etti.

Cruyff’un ölümünün kendisin şok ettiğini kaydeden Ruud Gullit ise efsane futbolcunun kariyerinde büyük bir yeri olduğunu dile getirdi.

Hollanda medyasına açıklamada bulunan efsane futbolcunun ailesi, cenaze törenin ne zaman ve nerede yapılacağının henüz netleşmediğini duyurdu. Yarın Hollanda ile Fransa arasında oynanacak özel maçta, Cruyff için saygı duruşu yapılması öngörülüyor.

Aralarında Ajax ve Feyenoord’un da olduğu kulüpler statlarındaki bayrakları yarıya indirdi. Cruyff için Amsterdam Arena'ya taziye defteri konulmasına karar verildi.

Futbolcu olarak Ajax ve Barcelona’da sergilediği performansla efsaneleşen Cruyff’a, geçen sene ekim ayında akciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Cruyff, geçen ay tedavisinin iyi geçtiğini ve kendisini iyi hissettiğini söylemişti.

Futbolculuk kariyerinin ardından Barcelona’da teknik direktör olarak görev yaptığı 1991 yılında bay pas ameliyatı geçiren Cruyff, bu operasyonun ardından sigarayı bırakarak sigara karşıtı kampanyalara destek vermişti.

Uzun yıllar Ajax Kulübü'nde farklı görevlerde bulunan Cruyff, 2015'in kasım ayında yönetimle ters düştüğü gerekçesiyle Amsterdam ekibindeki danışmanlık görevinden ayrılmıştı.