Judoda İzmir'e Altın Madalya

Judoda İzmir'e Altın Madalya

Atina'da düzenlenen Gençler Avrupa Kupası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Çiçek Akyüz, 44 kiloda altın madalya kazandı

İZMİR (AA) - Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Judo Genç Erkekler ve Kadınlar Avrupa Kupası'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Çiçek Akyüz'ün, 44 kiloda altın madalya kazandığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, 2-3 Nisan'da 24 ülkeden 302 sporcunun katılımıyla Atina'da düzenlenen kupada Çiçek Akyüz, ilk turda Bulgar rakibi Tsvetelina Tsvetanova'yı yenerek grup finaline yükseldi.

Bu müsabakada ise bir diğer Türk rakibi Duygu Topçu'yu yenerek finale kalan Akyüz, finalde Kıbrıs Rum Kesimi'nden Vasiliki Kourri'yi mağlup edip altın madalyanın sahibi oldu.

Antrenör Mesut Kapan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak altyapıda rakipsiz yapılanmaya sahip olduklarını ifade ederek, "Çiçek Akyüz, altyapımızdan yetiştirdiğimiz önemli bir sporcumuz ve kulübümüzün gelecek vadeden isimleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda da bu tarz önemli şampiyonalarda başarılı olmuştu. Sporcumuzu kutluyorum." dedi.

Kupadan, Genç Erkek ve Kadın Milli Takımı 12 madalya ile dönmüştü.