Kâbe'deki faciada ölen Türklerin sayısı

Kâbe'deki faciada ölen Türklerin sayısı

Kabe’de devrilen vinç nedeniyle ölen Türk hacı adaylarının sayısı 12’ye ulaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hayatını kaybeden 8 hacı adayının ismini açıkladı. Dört kişinin kimlikleri parmak izi ve DNA karşılaştırmasından sonra açıklanacak.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre dehşeti, kalçasındaki kırıkla atlatan Gaziantepli imam Mustafa Bolak yaşadıklarını anlattı: 

“Osmanlı Revakları ile Kabe arasındaki alandaydım. Çok yağmur yağıyor, herkes dua ediyordu. O anda büyük bir gürültü oldu. Üzerimize mermer parçaları yağmaya başladı. Kendimi yana attım. Gözümü açtığımda herkes şehit olmuştu.”

6 SAATTE HASTANEYE

“Hastaneye 6 saatte ulaştım. Manzara korkunçtu. Bir kadın kopan elini diğer elinde tutuyordu. İnsanlar Kabe’de tavafta olsaydı binlerce kişi ölürdü.”

Şükrü Karatepe’nin akrabası Murat Yavuzkat, bürokrasiden şikâyet etti: “Cenazemizin kimlik tespiti yapıldı ama alamıyoruz. Bir hastaneye, bir polise gönderiyorlar. Alınca Mekke’ye gömeceğiz.”

KİMLİĞİ BELLİ OLANLAR

Kadir Gökmen, Ramazan Özmen, Şükrü Karatepe, Metin Yazgan, Erol Karaağaçlı, Süleyman Eskiler, Yusuf Alcı, Mehmet Değer. (4 kişinin kimliği belirlenmeye çalışılıyor.)