Kadınları hedef alan imam için harekete geçildi

Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi, kadınları iş yaşamında olmaları ve giydiği kıyafetleri üzerinden hedef alan Ankara Melike Hatun Camisi imamı Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef alan açıklamalarıyla bilinen imam H.K., bu kez kadın-erkek eşitliğine karşı skandal ifadeler kullandı.

H.K., sosyal medyadan paylaştığı videoları kadınları hedef alarak, erkeklere şöyle seslendi:

“Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında görmediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç kıskanmıyorsun lan?”

H.K.’nın kadınları hedef alan açıklamaları üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti. HKP avukatları, Ankara Melike Hatun Camisi imamı H.K. hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “suç işlemeye tahrik”, “görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma” suçlarını işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

HKP avukatları tarafından başsavcılığa verilen dilekçede, “Şüpheli H.K.’nın yaptığı konuşma laiklik ve kadın-erkek eşitliği ile ilgili anayasa maddelerine aykırıdır. Bu söylemler, Anayasa’ya karşı gelmektir. Anayasal güvenceye alınmış laiklik ve kadın-erkek eşitliği ilkelerini yok saymaktır” denildi. 

HKP avukatları İmam H.K. hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılmasını talep etti.