Kar nedeniyle tatil olan o illerimiz

Kar nedeniyle tatil olan o illerimiz

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı, bazı illerde eğitime ara verilmesine neden oldu.

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? günün en çok sorulan sorusu oldu. İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Öğrencilerin gözü İstanbul Valiliği'nden gelecek tatil haberinde. İşte okulların 11 Şubat'ta tatil edildiği iller.

İstanbul tekrardan soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklılığında büyük düşüşler yaşandı. Tabi kar yağışı ile birlikte İstanbul'da yaşayan öğrencilerin akıllarına "Yarın okullar tatil mi" sorusu geldi.  İstanbul Valiliği öğle saatlerinde konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.

1851287.jpg
 
İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada "Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecektir" denildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
 
Peki diğer illerimizde son durum ne?  Yarın hangi illerde okullar tatil edildi?  Kar tatili alınan iller hakkında yapılan açıklamaları sizlere anında aktaracağız.
 
İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
 
Yağış sonrası çeşitli illerden kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İşte yarın okulların tatil edildiği iller

(Şu ana kadar)

MANİSA (KULA)
 
Kula'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları  nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
 
AFYONKARAHİSAR
 
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı  eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi  ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve  liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli  oldukları ifade edildi. 
 
ANTALYA (AKSEKİ)
 
Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta  dereceli okullar yarın tatil edildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı  mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir  gün süreyle tatil edildiği kaydedildi. 

KONYA'NIN İKİ İLÇESİNDE TATİL
 
Konya’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.

AĞRI

Ağrı'da da okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.