Kocaeli Gençlik Çalıştayı

Kocaeli Gençlik Çalıştayı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (2)- "Kocaeli gençliğinin yüreğinde ayrı bir aşk ve heyecan var. Kocaeli gençliğinin yüreğinde taşan ayrı bir coşku ve bir şölen havası var. Kocaeli üretimin şehri, Kocaeli emeğin şehri, Kocaeli ürettiğini ada

KOCAELİ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli gençliğinin yüreğinde ayrı bir aşk ve heyecan olduğunu belirterek, "Kocaeli gençliğinin yüreğinde taşan ayrı bir coşku ve bir şölen havası var. Kocaeli üretimin şehri, Kocaeli emeğin şehri, Kocaeli ürettiğini adaletle, hakkaniyetle paylaşmanın şehri. Sizi her yerde gördüm, seçim mitinglerinde, aynen bugün olduğu gibi coşkuluydunuz. AK Parti kongrelerindeki özellikle o muhteşem heyecanınızı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. O kongreyi şenlendirenler sizlerdiniz. O kongrede birliğin sesini yükselten sizlerdiniz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli Gençlik Çalıştayı'na katıldı.

Kocaeli'ye Başbakan olarak dördüncü kez geldiğini dile getiren Davutoğlu, Kocaeli'ne gelmeyi planladığını ancak bu etkinliğin programında olmadığını anlatarak, "Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Bey ile Kocaeli standını gezerken, Kocaeli çalıştayını gördük. Hiç planımızda yoktu buraya gelmek bu hafta, daha sonra gelecektim. Ama Kocaeli'yle gençlik yan yana gelince gelmemek olur mu? İbrahim Bey'e 'hazır mısınız' dedim. 'Ben geleyim, gençlerle buluşayım.' 'Buyrun sayın Başbakanım' dedi ve Kocaeli her zamanki farkını gösterdi. Kocaeli'ye minnet duyuyoruz." diye konuştu.

Kocaeli gençliğinin yüreğinde ayrı bir aşk ve heyecan bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kocaeli gençliğinin yüreğinde taşan ayrı bir coşku ve bir şölen havası var. Kocaeli üretimin şehri, Kocaeli emeğin şehri, Kocaeli ürettiğini adaletle, hakkaniyetle paylaşmanın şehri. Sizi her yerde gördüm, seçim mitinglerinde, aynen bugün olduğu gibi coşkuluydunuz. AK Parti kongrelerindeki özellikle o muhteşem heyecanınızı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. O kongreyi şenlendirenler sizlerdiniz. O kongrede birliğin sesini yükselten sizlerdiniz. Türkiye'yi şaha kaldıran AK Parti'ye yüreklerinizi kattığınız için sizi yürekten kutluyorum. Böyle bir gençliğin hocası olmak benim için en büyük gurur vesilesi. Hocanız olmaktan onur duyuyorum. Sizler gibi talebelerim, sizler gibi gençlerimiz olduğu müddetçe arkama hiç bakmayacağım ve daima sizinle birlikte daha ileriye, daha güzele, daha parlak bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz."

- "Aydınlık yarınlarımızsınız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta İstanbul'da AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin ilk dersine katıldığını anımsatarak, Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda bulunmanın heyecan verdiğini anlattı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bazen soruyorlar, 'Hiç yorulmuyor musunuz Başbakanım?' diye. Böyle bir gençlikle beraber olduğunuzda yorulur musunuz? Evet bir hafta boyu yorulduk belki. Gece yarılarına kadar çalıştık. Ama sizinle bir araya geldik. Emin olun, bundan sonra hiç uyku uyumadan bir hafta daha gezsek, dolaşsak yine yorulmayız, 'Arkamızda Kocaeli gençliği var' deriz. Sizi imanla, aşkla, heyecanla, ilgiyle, irfanla, hikmetle, akılla, vicdanla yetiştiren annelerinizi, babalarınızı, öğretmenlerinizi kutluyorum ve sizi bir araya getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızı da yürekten kutluyorum. Ekibini kutluyorum. İl başkanımızı kutluyorum. Sayın bakanımızı ve bütün milletvekillerimizi kutluyorum. Allah onlardan razı olsun. Doğru yol üzerindesiniz, istikamet üzeresiniz. Hakikate sımsıkı tutunmuş bu yolda gitmeye azimlisiniz. Sizler, anne ve babalarınızın umudu, ülkemizin geleceğisiniz. Aydınlık yarınlarımızsınız. Her birinizin alnından öpüyor, bağrıma basıyorum."

- "Aydınlık yüzlü gençlik yetiştirmek için harekete geçmeliyiz"

Başbakan Davutoğlu, artık güzel yollar yapmakla iyi belediyecilik yapmakla yetinmemeleri gerektiğini ifade ederek, "Güzel, aydınlık yüzlü, ak yüzlü bir gençlik yetiştirmek üzere harekete geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştayın programını incelediğinde ve yapılan çalışmaları gördüğünde, Kocaeli'nin gençlik konusunda çok güzel bir model oluşturacağına inancının bir kez daha arttığını dile getiren Davutoğlu, "İnşallah bu çalışmalar akademi, lise, bilgi evleri, akademi üniversite, hepsi, uluslararası kamplar hepsi aslında emin olunuz, alternatif bir eğitim anlayışıdır. Düzenli bir eğitimin, örgün ve yaygın eğitimin verdiği eğitim kadar faydalıdır. Bu çalıştayda böyle bir faaliyette sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin şahsında 81 vilayetimizdeki bütün gençlerimi de selamlıyorum, bütün liseli gençlerimizi, bütün üniversite öğrencilerimizi, bütün genç, emekçi işçilerimizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Evine helal bir lokma götürmek için çalışan bütün gençlerimizi sevgiyle bağrımıza basıyoruz." şeklinde konuştu.

(Sürecek)