Kocaelililer Ata Binmenin Keyfini Yaşıyor

Kocaelililer Ata Binmenin Keyfini Yaşıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, doğa ile iç içe bir mekanda çocukları ve yetişkinleri at ile tanıştırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, doğa ile iç içe bir mekanda çocukları ve yetişkinleri at ile tanıştırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orta Asya'dan başlayan ve Türklerin tarih ve kültüründe özel bir yeri olan atları vatandaşlarla buluşturmak amacı ile Derince ilçesinde Atlı Eğitim Merkezini hayata geçirdi. Doğası ile cezbeden Çınarlıdere Mesire alanında kurulan bin 350 metrekarelik alanda, çocuklar ile yetişkinler hem atlara biniyor hem de atlarla ilgili bilgi ediniyor. Merkezin koordinatörlüğünü ise Türkiye'nin en genç bayan antrenörü ünvanı bulunan 16 yaşındaki Fatma Onan yürütüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, Kocaelililerin günlük hayatlarından uzaklaşarak atları eğlenceli ve bilgilendirici şekilde tanıma fırsatı sunuyor. Atlı Eğitim Merkezi özellikle at sevgisini aşılamak için hizmet veriyor. Merkezde bin metrekare açık atlı eğitim alanı, 350 metrekare kapalı alan bulunuyor. Kapalı alanda atlar için her türlü imkanlar seferber edilmiş durumda. Geniş ve bakımlı 7 at evinin bulunduğu kapalı alanda seyis odası, malzeme temizleme odası, atların yiyeceklerinin bulunduğu depo, at malzeme odası gibi çok kullanışlı bölümler bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atlı Eğitim Merkezi koordinatörlüğünü Türkiye'nin en genç bayan antrenörü ünvanı bulunan 16 yaşındaki Fatma Onan yürütüyor. Türkiye Binicilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kursu birincilikle bitiren Fatma Onan, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ilk önce insanları at ile tanıştırıyoruz. İlerleyen zamanda at kültürünü daha ayrıntılı şekilde aktarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.