Köylüler ihbar etti, asker operasyon başlattı !

Köylüler ihbar etti, asker operasyon başlattı !

Muş'un Karaağaç Beldesi kırsalında vatandaşlar tarafından fark edilen bir grup terörist için operasyon başlatıldı.

Muş'ta köylüler tarafından fark edilip ihbar edilen bir grup terörist için hava destekli operasyon başlatıldı.

Muş'un Karaağaç Beldesi kırsalında vatandaşların fark ettiği bir grup terörist için operasyon başlatıldı. Bölgede başlatılan geniş kapsamlı operasyona havadan da destek verildi.

Bölgede operasyonların devam edeceğini belirten Vali Seddar Yavuz, hükümetin terörle mücadelede son derece kararlı olduğunu söyledi. Terör örgütünün özellikle vatandaşların çocuklarını kandırarak hayatlarını kararttığını ifade eden Vali Yavuz, "Hükümetimiz terörle mücadelede son derece kararlıdır ve bir tek terörist kalmayıncaya kadar da mücadeleyi devam ettireceğiz, çünkü bu örgüt tamamıyla ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast eden, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ortadan kaldırmaya, kamu düzenini bozmaya çalışan bir örgüt. Özellikle de vatandaşlarımızın çocuklarını kandırarak ya da onları istismar ederek çeşitli yollardan bu gençlerimizin hayatlarını karartıyor. Kan ve gözyaşından başka bu topluma hiç bir şey vaat etmiyorlar. Oysa biz istiyoruz ki çocuklarımızın her birinin bu ülkeye, kendilerine, ailesine faydalı olabilecek şekilde yetişmeleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Terör örgütü sanki Kürtleri koruyormuşçasına bir söylem geliştirmek suretiyle aslında Kürtleri katlediyor. Hepinizin gördüğü gibi Kürtleri hendeklere gömmüşler. O yüzden de terörle mücadele konusu 1 günlük, 2 günlük hassasiyet değildir" dedi.

Terörün bölge halkına ciddi derecede zarar verdiğini ve hendekler açarak Kürtleri katlettiklerini kaydeden Vali Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi ilk defa bunu Varto'da denediler. Hendekleri kazdılar, bombaları döşediler şehirlere ondan sonra bir özerklik ilan edeceklerinden bahsettiler, özerk yönetimden bahsettiler. Nihayetinde vatandaşın böyle bir talebi var mı? Vatandaşın böyle bir talebi olmadığını nerede gördük? Vatandaşın desteğinin olmadığında gördük. Şimdi vatandaşların evlerini başlarına yıkmadılar mı? Peki, evleri başlarına yıkılan vatandaşlarımız nereye gittiler? Yani Sur'daki vatandaşımız Eskişehir'e mi gitti? Mersin'e mi gitti? İstanbul'a mı gitti? Yani batıya gitti. Hani biz Kürtleri katlediyorduk? Demek ki biz Kürtleri katletseydik bizim Kürt vatandaşımız batıya doğru gitmezdi. Dolayısıyla yerleşim birimlerine, sokaklara, caddelere hendek kazanların Kürtleri katletmekten başka amaçları ne olabilir ki?" şeklinde konuştu.

Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardıkları Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ettiklerinin altını çizen Vali Yavuz, "Bulanık'ta 2, Varto'da 1 olmak üzere kandırdıkları ve dağa çıkardıkları Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyorlar. Çünkü bunların, şefkatten, insanlıktan, merhametten beslenmedikleri, bunların dinle, imanla ilişkilerinin olmadığını, bu örgütün ateist ve marsist bir örgüt olduğunu her fırsatta söylüyoruz zaten" ifadelerini kullandı.