Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

2013 Yılı Kurban Bayramı tatilinin başlamasına sayılı günler kaldı.

2013 Yılı Kurban Bayramı tatilinin başlamasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler 11 ekim 2013 günü akşam itibari ile kurban bayramı tatilleri başlıyor ve uzun sürecek bir tatil kendilerini bekliyor. Kamu 'da çalışanlar içinde uzun bir tatil süreci olacak. Özel sektörlerin bir çoğu arefe günü öğlene kadar mesai yapacaklar.

2013 Kurban bayramı için detaylı haberimiz aşağıdadır.

 Kurban Bayramı tatili kaç olacağı konusunda bir çok kişi habersizdir.. Kurban bayramı tatil süresi geçenlerde açıklandı ve herkesin beklediği oldu. Kurban bayramı 'nda 14 ekim 2013 günü yarım gün tatil olunca herkes sevinçli haber ile tatil hazırlıklarına başladı. Bakanlar Kurulu'nun ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Arınç, 14 Ekim Pazartesi günü kamu çalışanlarının idari izinli olacağını belirtti

"Bir müjdeyi vermek istiyorum" ifadesini kullanan Arınç, bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısının Kurban Bayramı'na yakın bir zamanda olacağını hatırlatarak, "Bugünden bir karar aldık, 14 Ekim Pazartesi arefe günü öğleye kadar kamu personeli yarım gün idari izinli sayılacaktır" dedi.

Arınç, halkın bayram süresince ulaşımın kolaylaştırmak amacıyla da Kurban Bayramı tatili süresince 12 Ekim Cumartesi 01.00'den, 21 Ekim Pazartesi 03.00'e kadar köprü ve otoyollardan geçişlerin tamamen ücretsiz olacağını bildirdi. Kurban Bayramı dolayısıyla uzunca bir sürenin tatil olarak kararlaştırıldığını hatırlatan Arınç, "Şimdiden halkımızın Kurban Bayramı'nı hem tebrik ediyorum, hem de huzur içinde, mutluluk içinde yakınlarını ziyaretten başlayarak bir dinlenme süresi olmasını da temenni ediyorum" diye konuştu.

Türkiye, Kurban Bayramı’nda yine yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanıyor. Dokuz günlük tatil, ülke çapında yoğun bir yolcu trafiği oluşturuyor. Kâmil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, sektörün bu yıl da yoğun geçecek uzun bir tatil dönemine hazırlandığını belirterek, “Bu yıl Kurban Bayramı süresince 341 firma, 8 bin 500 otobüsü ile yaklaşık 7 milyon yolcu taşıyacak. Toplu ulaşım bireysel araçla seyahate göre daha güvenli, rahat ve çevreci bir seçenek sunuyor. Sektörümüz, artan talebi en iyi şekilde karşılayarak, yolcuları bir kez daha seçimlerinde haklı çıkarmaya hazırlanıyor.” dedi.

Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü ek seferlerle artan talebi karşılamayı hedefliyor. Sektör firmalarından Kamil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, “Toplu ulaşım, bireysel araçla seyahate göre daha güvenli, rahat ve çevreci bir seçenek sunuyor’’ dedi. Dokuz günlük bayram tatiline sayılı günler kala, şehirler arası toplu ulaşım için talep artmaya devam ederken otobüs firmaları ek seferlerle yoğun talebi karşılamayı amaçlıyor. Kâmil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan sektörün bu yıl da yoğun geçecek uzun bir tatil dönemine hazırlandığını belirterek, “Sektörümüz, artan talebi en iyi şekilde karşılayarak, yolcuları bir kez daha seçimlerinde haklı çıkarmaya hazırlanıyor” diye konuştu.

Firma olarak Kurban Bayramı’nda artan talep nedeniyle 2 bin ek sefer düzenleyeceklerini aktaran Erdoğan, “Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı yaptık. Dokuz günlük tatil süresince 670 otobüsümüzle Türkiye çapında yaklaşık 700 bin yolcu taşımayı planlıyoruz. Bu süre içinde 2 bin ek olmak üzere toplam 12 bin sefer düzenleyeceğiz. Ek seferler sayesinde tüm talepleri karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.