Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü

Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü
Güncelleme:

Lise öğrencileri için sınıf tekrarı geri döndü. 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Liselerde sınıf tekrarı geri geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.

Öğrenci 50'yi tutturmak kaydıyla 3 dersten sorumlu olarak üst sınıfa geçebilecek. Alt dönemler dahil olmak üzere 6 dersten fazla başarısızlığı olan sınıf tekrarı yapacak.

Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

DEVAMSIZLIKTA YENİ KURALLAR 

Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.  Yakınını kaybeden için 40, hastane raporlu tedavi için 60 gün sınırı getirildi.

ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIĞA SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI

Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu da velilere bildirilecek. Sosyal sorumluluk projesi şartı mevzuata girdi . Özürsüz devamsızlığı olan, o süre kadar ilave sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ 

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

CEP TELEFONU KULLANIMI

Öğrencilerin, eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarını, yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda kullanmalarına yönelik tedbirleri alınacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DUYURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ''Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak." ifadelerini kullanmıştı. 

 

Etiketler lise sınıfta kalma