Macaristan'dan İtalya'ya Ab Fonu Tepkisi

Macaristan'dan İtalya'ya Ab Fonu Tepkisi

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:- "Macaristan, İtalya'nın aksine kanunlara uyarak sınırlarını koruyor. Yardım fonları Macaristan'ın hakkı. Pazarlarımızı açtık. Batılı şirketlerin Macaristan'da büyük karları var. Birçok çalışmaya göre,

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin, mülteci krizi konusunda Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya'dan oluşan Vişegrad Grubu ülkelerini eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, Renzi'nin, Çek Cumhuriyeti'nde yayınlanan Pravo isimli günlük gazeteye verdiği röportajda kullandığı ''Eğer dört Vişegrad Grubu ülkesi, sığınmacıları kabul etmeyi reddetmeye devam ederse, Avrupa Birliğinin gelecekte yapacağı yardımları azaltması gerçekçi bir değerlendirme konusu olacaktır. Birisinin iddia ettiği gibi bu bir tehdit değil, bilakis tamamen açık ve gerçekçi bir değerlendirmedir'' şeklindeki ifadelere cevap verdi.

Macaristan'ın, İtalya'nın aksine kurallara uygun davranarak sınırları koruduğunu savunan Szijjarto, ''İtalya Başbakanı, yaptığı yanlışları, kurallara uyanlara ödetmeye çalışmasın. Macaristan, İtalya'nın aksine kanunlara uyarak sınırlarını koruyor. Yardım fonları Macaristan'ın hakkı. Pazarlarımızı açtık. Batılı şirketlerin Macaristan'da büyük karları var. Birçok çalışmaya göre, Batı Avrupalı şirketler, Batı Avrupa ülkeleri tarafından ödenen bir avroya karşı ülkelerine, Orta Avrupa ülkelerinden 1,25 avro götürüyor" dedi.