Mahkemeden istismara uğrayan çocukla ilgili skandal karar

Mahkemeden istismara uğrayan çocukla ilgili skandal karar
Güncelleme:

Antalya'da annesinin arkadaşının istismarına maruz kalan çocuk, ilk olarak anneye verildi. Tepkiler üzerine mahkeme geri adım attı, çocuğun velayeti anneanneye geçti.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine  göre, Antalya’da, annesinin erkek arkadaşının cinsel istismarına uğrayan kız çocuğu, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin girişimleri ile annesinden alınarak anneannesine verildi. Savcılık, istismar iddialarına yönelik soruşturma başlattı.

Küçük kızın annesi, savcılıkta istismar soruşturması devam ederken Antalya 1’inci Aile Mahkemesi’ne çocuğun kendisine verilmesi için başvurdu. Yerel mahkemenin, savcılıktaki istismar dosyasına yönelik gerekli incelemeyi yapmadan çocuğun anneye iadesine onay verdiği öğrenildi.

Yerel mahkemenin kararının ardından polis ve icra müdürü, çocuğu teslim almak için anneannenin evine gitti. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, skandal karara itiraz etti. Derneğin itirazının ardından Antalya 1’inci Aile Mahkemesi’nin kararı bozuldu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin kararın bozulmasının ardından yaptığı açıklamada, “Mahkeme talebimizi kabul etti ve ara karardan geri adım atıldı, küçüğümüz anneanneye teslim edilecek. Destek olan, sesimizi duyuran tüm dostlara, basın emekçilerine ve elbette avukatlarımıza teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Birgün