MEB de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: ''Kamuoyunu yanlış yönlendiriyor''

MEB de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: ''Kamuoyunu yanlış yönlendiriyor''
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Danıştay kararına uyulmuyor" çıkışına "Kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 bin öğretmen atamasında yapılan sözlü sınava yönelik sözlerine MEB’den yanıt geldi.

MEB’den yapılan açıklama şöyle:

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen atama sürecinde gerçekleştirilen sözlü sınava yönelik yaptığı açıklamaya dair kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında; “Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS'de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar.” ifadelerine yer vermiştir.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmen adaylarıyla birlikte yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu istediğini, ancak yanıt alamadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceğini ima etmişti.

Kılıçdaroğlu düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiğini, nasıl fedakarlıklara katlandığını hepimiz biliriz. Her anne baba bilir bunu. Her anne ve babanın emeğini çalmak, bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır, kime böyle yetki verildi? Daha önce bu konuda benzer olaylar çıktığında olay Danıştay’a yansıdı. Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakatta artı üç, eksi üç puan verebilirsiniz diyor. Puan aralığı belirliyor. KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puan aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar: Yani Danıştay kararına uymuyorlar. Danıştay, yargı kararına uymayan bir yönetim olabilir mi? Aklımızın almadığı, düşünemediğimiz olaylar Türkiye’de gerçekleşiyor. Bu karar çıktıktan sonra Milli Eğitim Komisyonu’nda. Bütün siyasi partilerin temsilcileri hep beraber Danıştay’ın bu kararına uyulması konusunda görüş birliği sağladılar. Grubu olan bütün siyasi partilerin temsilcileri oradaydı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP de oradaydı. Bu konuda görüş birliği sağlandı. Görüş birliğine dahi uyulmuyor. Yazık, günah değil mi çocuklara? TBMM’nin aldığı karara uymayacaksınız, Danıştay kararına uymayacaksınız, keyfinize göre hareket edeceksiniz. Çalışkan, dereceye giren öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra da bana adaletten söz edeceksiniz, demokrasiden söz edeceksiniz. Bu evlatlarımızın hakkını, hukukunu korumak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz, haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceğiz. Saray da bunu çok iyi bilsin. Sarayın şürekaları da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin hakkını, birilerine yedirmeyeceğiz."