Meteoroloji tarih verdi ! Kavurucu sıcaklar kapıda

Meteoroloji tarih verdi ! Kavurucu sıcaklar kapıda
Güncelleme:

Yurt genelinde etkilil olan yağışlar yerini sıcak havaya bırakıyor. Yarından itibaren sıcaklıkların arması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Trakya kesimi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyı kesimi ile iç ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU SICAKLIKLAR ARTIYOR

Meteoroloji’den gelen haberlere göre yarından sonra yağışlı hava bir süre mola verecek ve hava sıcaklıkları önemli derecede artacak. Cuma günü artışını hızlandıracak olan hava sıcaklıkları, cumartesi günü İstanbul ve Ankara’da 32 dereceyi, İzmir’de ise 35 dereceyi aşacak…

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

Hafta sonuyla birlikte yurdun büyük çoğunluğuna güneş hakim olacak. Cumartesi güneşli havalar sürerken pazar günü yeni bir yağışlı hava dalgası yurdu etkilemeye başlayacak.

Meteoroloji tarih verdi ! Kavurucu sıcaklar kapıda - Resim : 1