Numan Kurtulmuş'u evinde ağırlayan kadın işten atıldı

Numan Kurtulmuş'u evinde ağırlayan kadın işten atıldı

Manisa'da belediyede çalışan kadının Numan Kurtulmuş'u evinde konuk ettiği için işten atıldığı öne sürüldü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MASKİ) iki yıldır çalışan Remziye Kavukçu'nun, 476'ıncı Mesir Macunu Festivaline katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evinde misafir ettiği için kovulduğu öne sürüldü.

Ak Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı, MASKİ'de çalışan Remziye Kavukçu'nun 476'ıncı Mesir Macunu Festivali'ne katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evinde misafir ettiği için işinden kovulduğu iddiaları üzerine, MASKİ binasına önünde protestoda bulundu. İşten çıkarılan Ramziye Kavukçu'nun eşi Ercan Kavukçu ile MASKİ binası önüne gelen Ak Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, kapının önüne siyah çelenk bıraktı.

Numan Kurtulmuş'u evinde ağırlayan kadın işten atıldı

Burada açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Zafer İkinci, işten çıkarmanın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ün talimatı olduğunu savundu. İkinci, "Sırf Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u Türk misafirperverliğinin bir örneği olarak evinin kapısını açan çalışanın işine son vermek akla hayale sığmayan bir olaydır. Bir çalışanın siyasi düşüncesinden dolayı işine son verilmesini kabul edemiyoruz. Cengiz Ergün asgari ücret karşılığı çalışanların yaşam haklarını siyasi tercihlerinden dolayı ellerinden alıyor. Bütün kamuoyu Cengiz Ergün'ün talimatı ile işine son verildiğini biliyor. Son bir yıl içinde Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan birçok Ak Partili istifa etmeye zorlandı" dedi.

Zafer İkinci, işten çıkarılan 2 çocuk annesi Ramziye Kavukçu'nun, başkanı Ak Partili olan Yunusemre Belediyesi'nde işe alınacağını belirtirken, "İki çocuk annesi kadına sahip çıkıyoruz. En kısa zamanda Yunusemre Belediyesi'nde işe başlayacak" diye konuştu.

 

DHA