O haber doğru çıktı !

O haber doğru çıktı !

“Milan füzeli korkunç plan” istihbaratı dün Adana'da yaşanan bir gelişme ile doğrulandı.

Sözcü gazetesinin Emniyet İstihbarat Dairesi’nin raporuna dayanarak 3 Ağustos’ta gündeme getirdiği, “Milan füzeli korkunç plan” haberi dün Adana’da yaşanan bir gelişme ile doğrulandı. Kamil Elibol'un haberine göre Adana’nın Merkez Sarıçam ilçesinin Yeşiltepe Mahallesi’ndeki çöp ve moloz dökme alanında, ”Milan” tanksavar füzesi kartuşu bulundu. Çöp toplayan vatandaşlarca yapılan ihbar sonucu bulunan füze kartuşlarının moloz atıklarıyla üzerlerinin örtüldüğü belirlendi.

MİLAN FÜZELİ EYLEM

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, MLKP terör örgütünün Kuzey Irak Gare bölgesindeki eğitim kampında özel olarak eğittiği militanları ile Türkiye’de “Milan” füzeli eylem hazırlığında olduğunu tespit etmişti. MLKP’nin Suriye’nin Kobani bölgesinde de 45 kişilik silahlı taburunun bulunduğuna dikkat çekilen raporda, militanların burada 3 ila 6 ay boyunca ideolojik ve silahlı eğitimler sürdürdüğü ifade edilmişti.

KRİTİK UYARI

81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne “acil” kodu ile gönderilen raporda, kritik uyarılar yapıldı. Örgüt yönetimi tarafından Türkiye’ye ilk etepta “kapalı alan” çalışması yapmak üzere bir kadın ve bir erkek militanın gönderildiği saptandı. Örgütün ikinci aşamada Türkiye’ye iki erkek ve iki kadın mensubunu daha soktuğu belirlendi. Kobani’den sızan 4 militandan birinin bomba uzmanı, diğerinin ise Kanas suikastçisi olduğuna dikkat çekildi.

KÜÇÜK CEPHANELİK

MLKP terör örgütü tarafından illegal yollardan yurda; 300 adet korteks, fünyeler, devreler, TNT, C-4 ve sayısı belirlenemeyen Milan anti tank füzeleri sokulduğu belirlenerek tüm birimler olası bombalı eylemlere karşı teyakkuza geçirilmişti.

ZIRH DELİCİ GÜDÜMLÜ FÜZE

Fransız yapımı Milan anti-tank füzesi zırh delici güdümlü füze olarak biliniyor. Almanların Peşmergelere bu füzelerden verdiği gündeme gelmişti. Tesir menzili 2 bin metre olan füzeler hedef alınan nişana tam isabet özelliği ile biliniyor. Roket silahı terk ettikten sonra nişancı hedef yer değiştirse bile, kılı hedef üzerinde tuttuğu sürece roket silah sistemi tarafından yönlendiriliyor ve yüzde 100’lük bir başarı ile hedef imha ediliyor.