Oğlu Türkiye'den kaçmıştı... Somali Cumhurbaşkanı suskunluğunu bozdu

Oğlu Türkiye'den kaçmıştı... Somali Cumhurbaşkanı suskunluğunu bozdu
Güncelleme:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da oğlunun karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili olarak ''Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı'' dedi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da trafik kazasına karışan ve motokuryenin ölümüne neden olan oğlunun Türkiye'den kaçmadığını savunarak, oğluna Türkiye'ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Mahmud, "Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum" dedi.

Haber ajansı AP'ye konuşan Somali Cumhurbaşkanı, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığını belirterek "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı" diye konuştu.

Oğlunun yetişkin biri olduğunu söyleyen Somali lideri, "Karar ona ait ama ben bu tavsiyeyi veriyorum" ifadelerini kullandı. Aileye başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, "Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul'da trafikte seyir halinde olan motosikletli kurye Y.E.G. Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı aracın çarpmasından altı gün sonra, 6 Aralık'ta hastanede hayatını kaybetmişti.

Mahmud'un emniyetteki ifadesinde "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu. Frene bastım ancak duramadım" dediği öğrenildi. 

Şüpheli hakkında 8 Aralık'ta yakalama kararı çıkarıldı ancak 2 Aralık'ta ülkeden ayrıldığı tespit edildi.