Okul servisi devrildi, öğrenciler ölümden döndü

Okul servisi devrildi, öğrenciler ölümden döndü

Şanlıurfa'da okul servisinin refüje çarparak devrildiği trafik kazasında 19'u öğrenci 20 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'da okul servisinin devrildiği kazada, 26  kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki okullardan aldığı öğrencileri  evlerine götüren Mehmet Kaval yönetimindeki 03 BC 806 plakalı minibüs, merkez  Karaköprü ilçesi Lunapark Kavşağı'nda refüje çarparak devrildi. Kazada, sürücü  Kaval'ın yanı sıra araçta bulunan 25 öğrenci yaralandı.

Çeşitli Hastanelerde tedavi altına alınan yarılılardan 10'u taburcu  edildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, lise öğrencisi olan yaralıları  Mehmet Akif İnan Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti,  hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Çağlar Bozkurt ve İl Milli eğitim Müdürü Metin  İlci'den bilgi aldı.

Kazaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Vali Tuna, akşam  saatlerinde talihsiz bir kaza yaşandığını belirterek, kazaya ilişkin idari ve  adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Kazada yaralanan bazı öğrencilerin taburcu edildiğini bazılarının ise  poliklinik servisinde bulunduğunu belirten Tuna, "Burada kusur var, hem şoförle  ilgili bulunan kusurlar hem de servis düzeninde usulsüzlük var. Bir taraftan da  fazladan ayakta öğrenci alınması durumu var. Bunlarla ilgili gerek adli gerek  idari işlemler yapılacak. Sorumlular gereken cezayı alacak. Öğrencilerimize ve  ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu. 

AA