Philips Tasarımlarına "Red Dot Awards"ta 37 Ödül

Philips Tasarımlarına "Red Dot Awards"ta 37 Ödül

İSTANBUL (AA) - Philips, tasarımlarıyla 61. Red Dot Awards'ta 37 yeni ödülün sahibi oldu.Şirket açıklamasına göre, Philips, 2016'ya ardı ardına prestijli...

İSTANBUL (AA) - Philips, tasarımlarıyla 61. Red Dot Awards'ta 37 yeni ödülün sahibi oldu.

Şirket açıklamasına göre, Philips, 2016'ya ardı ardına prestijli ödüller alarak başladı. 61. Red Dot Awards kapsamında Philips tasarımları 37 ödüle layık görüldü. Sağlıklı yaşam ve sağlık teknolojileri portföyünden iki Philips ürünü ise tasarımlarıyla "Red Dot: Best of Best" ödülünü kazanarak başvuranlar arasında en iyi adayları geride bıraktı.

Bağımsız tasarımcılardan, tasarım profesörlerinden ve bu alanda uzman gazetecilerden oluşan 41 kişilik jüri, 57 ülkeden 5 bini aşkın ürünün yarıştığı Red Dot Awards'ta tüm adayları inovasyon derecesi, işlevsellik, ergonomi, kalite, sembolik ve duygusal içerik, ekolojik uyumluluk ve kalıcılık gibi kriterlere göre değerlendirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Philips Tasarım Başkanı Sean Carney, şunları kaydetti:

"Gittikçe daha çok birbirine bağlanan ve somutun yerini soyuta bıraktığı dünyamızda, tüketicilerin bilinç düzeyleri, farkındalıkları ve beklentileri giderek artıyor. Düşünceli tasarım kavramı artık sadece tüketici alanında değil her yerde. Philips olarak tasarımın gücünü en etkili şekilde kullanmaya odaklanıyoruz."

Philips, bu yılki iF Design Awards'ta da üçü altın olmak üzere toplam 48 ödüle layık görülmüştü. Philips Tasarım, 15 tasarım stüdyosunda görev yapan 35 ulustan 400'ü aşkın tasarımcıdan oluşuyor.