PKK propagandasından gözaltına alınan yazar serbest !

PKK propagandasından gözaltına alınan yazar serbest !
Güncelleme:

Ankara'da PKK'ya yönelik operasyonda yazar Fikret Başkaya'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Başkaya, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ankara Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütü PKK üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden aralarında akademisyen Fikret Başkaya'nın da bulunduğu 10'u gözaltına alındı. Fikret Başkaya'nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 10'u sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında akademisyen Fikret Başkaya da bulunuyor.

Polis, Başkaya’nın 1991 yılında yazdığı "Paradigmanın İflası" ve iki kitabıyla birlikte laptopuna, masa üstü bilgisayarına ve cep telefonuna el koydu. Başkaya'nın yanı sıra aralarında HDP yöneticilerinin olduğu bazı kişiler de gözaltına alındı.

İfadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin örgüte maddi yardım ve yataklık, sosyal medyada örgüt propagandası yapmak suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.

Operasyonların devam ettiği, firari şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

CHP'Lİ VEKİL DUYURDU: SERBEST BIRAKILDI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Twitter hesabından Başkaya'nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını, Başkaya'ya yapılan suçlamanın nedeninin ise "asıl terör devlet terörüdür" başlıklı yazısı olduğunu kaydetti.

FİKRET BAŞKAYA KİMDİR?

1940 yılında Denizli'de dünyaya gelen Fikret Başkaya, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde yaptı. Başkaya, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye bölümlerini bitirdi. Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı.

Çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Başkaya özellikle Paradigma'nın İflası kitabı ile tanınmaktadır.

 

AA