Polis oğlunun oyuncağını bile aldı

Polis oğlunun oyuncağını bile aldı

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın Ümraniye’deki evinde arama yapıldı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın evinde arama yapan polisler ayrıldı. Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, polislerin aniden eve girdiğini belirterek, "Erkek seslerini duyunca çok ürktüm" dedi. Şule Karaca, polislerin oğlu Emin'in oyun labtobunu aldığını söyledi.

Polis, Silivri Cezaevi'nde 1 yıldır tutuklu bulunan Hidayet Karaca'nın evinde yaklaşık 3 saat arama yaptı. Aramanın Ankara'da devam eden bir soruşturma kapsamında olduğu ifade edildi. Polisin evden ayrılmasından sonra açıklama yapan Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, "11'i çeyrek geçe üst kata abdest alıp namaz hazırlığı yapayım diye çıkmıştım. Annem kapıyı açmış, ben abdest aldım, lavabodan çıktım, evimin içinde erkek sesleri… Çok ürktüm. Başımı kapatıp çıktım, merdivenler polisle dolu." ifadelerini kullandı.

Polislerin "Arama iznimiz var, avukatınızı da bekleyemeyiz" dediğini aktaran Şule Karaca, "Annem kapıyı açmış ve şaşkınlık yaşıyor. "Özel eşyalarınızı alın, arama iznimiz var, eve bakacağız" dediler. Emin'in bir oyun labtopu vardı onu aldılar. Sıdkı Silivri Cezaevi'ne gidiyordu, yanında Emin vardı, duyunca ağlamış. Çocuk artık o kadar yıprandı ki 10 yaşındaki bir çocuğun bunları anlaması mümkün değil." şeklinde konuştu.