2017'deki ''mühürsüz oy'' tartışmasıyla ilgili bu detaylar ilk kez ortaya çıktı

Güncelleme:

CHP eski milletvekili Atilla Kart, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda geçerli sayılan mühürsüz oylarla ilgili yaşanan gelişmeleri ilk kez anlattı.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalına konuk olan Atilla Kart, "Mühürsüz oylar dediğiniz zaman yaramı acıtıyorsunuz. Yetki aldım, Danıştay'dan sonuç alamayacağımı biliyorum. Bir an evvel AİHM'e götürmek istiyorum. 45 günde davayı bitirdim. Adalet Yürüyüşü'nün 3. günü 45 sayfa dava dilekçesini hazırladım klasörü götürdüm. Kızılcahamam'da karavanda sayın genel başkana sundum. İhtar davasını açtım, bana izin vermenizi istiyorum. Strasbourg'da davayı doğrudan açacağım, postayla değil, zaman önemli çünkü. İnceledi, emeğine sağlık dedi. Uçak biletim alındı. Görüşmeden bir gün sonra önce Haluk Koç sonra Tekin Bingöl aradı. "Atilla Bey Genel başkan diyor ki, parti adına gitmesin kendi adına gitsin"

Ben Atilla Kart olarak dava açmayı bilmiyor muyum diyen Atilla Kart, bir saat sonra Bülent Tezcan'ın aradığını ve "Atilla Bey nereden çıktı bu" dediğini aktardı.

Travma yaşadığını söyleyen Atilla Kart, Kılıçdaroğlu'nun aramalarına rağmen geri dönmedğini söyledi ve Atilla Kart olarak dava açtığını söyledi.

AİHM bünyesinde en üst düzeyde randevu aldığını söyleyen Atilla Kart, "Her sayfanın sonunda yetkili diyor ki, mükemmel bu dava böyle açılır. 10. sayfaya geliyoruz. Davayı açan Atilla Kart. Adam dedi ki, "Sen ne diyorsun. Türkiye'de CHP adına dava açıyorsun, buraya Atilla Kart olarak geliyorsun. Ben de yurttaşım diyorum ama kendim de inanmıyorum." dedi.

"Genel Başkan edilgen bir bürokrat" diyen Atilla Kart, "Saat 16.10'da YSK işlemi tesis ediyor, 20 dakika sonra Bülent Tezcan imzasıyla teşkilatlara YSK'nın işlemi bilgi veriliyor. İtiraz etmeyeceksiniz deniyor." dedi.

Atilla Kart, "İnsanlar itirazlarını şikayetlerini ilçelerden ulaştırıyorlar genel merkezde yetkili bulamıyorlar." dedi.