''50-1 değişsin'' diyen Erdoğan'a ağır suçlama

''50-1 değişsin'' diyen Erdoğan'a ağır suçlama
Güncelleme:

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 kuralının değişmesine yönelik çağrısı için, “AKP’nin anayasa yapması meşru olmadığı gibi, işbirliği yapmaya kalkanlar da gayri meşru ilişki içine girmiş olur. Amacı ömür boyu iktidarda kalmak” diyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, tartışmaların “gündem değiştirmek” için olduğunu söyleyerek “AKP’nin anayasa yapması meşru olmadığı gibi, AKP ile yeni anayasa yapmaya kalkanlar da gayri meşru ilişki içine girmiş olur” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre HKP Genel Sekreter Yardımcısı Çolak, kamuoyunda yeni anayasaya yönelik tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, iktidarın oylarının hızla eridiğini belirterek "kendilerinin getirdiği ve dünyada eşi benzeri görülmemiş olan bu ucube sistemde, ‘Cumhur İttifakı’nı ilk kendisi oluşturdu. Bu ‘ittifak’a her türden gerici, ortaçağ faşisti, domuz bağcı irticacıyı alarak asıl ‘yanlış yollara’ sapan da kendisi. O nedenle, her zaman olduğu gibi Erdoğan, halka yalan söylemekte, halkımızın aklıyla alay etmektedir. Önerdiği değişiklikle ömür boyu iktidarda kalmanın, kendisi gittiğinde ise iktidarı kendisinin belirleyeceği veliahtına devretmeyi, böylece işlediği tüm suçlarından dolayı yargılanmaktan paçasını kurtarmayı amaçlamakta, bunun planlarını yapmaktadır” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Hatırlanacağı gibi Almanya ziyaretinin dönüşünde uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesini istediğini söylemişti.   Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Çoğunluğu alanın seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz, yanlış yollara sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa..." demişti.

 

(Kaynak)