5,5 günlük bayram tatiline CHP'den tepki !

5,5 günlük bayram tatiline CHP'den tepki !

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hükümetin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatiliyle birlikte resmi tatili 5 güne çıkarmasını eleştirdi.

"Dün hükümetin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim tarihini kasıtlı olarak belirlediğini gösteren bir bulguyla karşılaştık" diyen Emir, "Seçimlere bir hafta kala Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 5,5 günlük resmi tatil ilan edildi. Bu tarihin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini bugün daha iyi anlıyoruz" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Emir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin idari izinle uzatılmasını eleştirdi. Tatilin uzatılmasının, milletvekili genel seçimlerinin tarihinin belirlenmesinde bir kasıt olduğunu gösterdiğini dile getiren Emir, seçim için 1 Kasım tarihinin Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edildiğini hatırlattı.

Seçim tarihinin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini belirten CHP Ankara Milletvekili, "Dün hükümetin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim tarihini kasıtlı olarak belirlediğini gösteren bir bulguyla karşılaştık. Seçimlere bir hafta kala Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 5.5 günlük resmi tatil ilan edildi. 1 Kasım tarihi YSK’dan önce Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilmişti. Bu tarihin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini, demokrasimizi oylayacağımız 1 Kasım'da vatandaşlarımızın bu sorumluluk bilinci ile sandığa koşarak gideceklerini biliyoruz. Hepimiz oyumuza, sandığımıza sahip çıkacağız. İstedikleri kadar tatil ilan etsinler, seçime katılımı azaltmaya çalışsınlar, onlar için yol tükenmiştir. 1 Kasım seçim günüdür" şeklinde konuştu.