Abdullah Gül'den flaş KHK açıklaması: Kaygı verici

Abdullah Gül'den flaş KHK açıklaması: Kaygı verici
Güncelleme:

Abdullah Gül, sivillere yargı zırhı getiren son KHK'ya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Son yayımlanan KHK ile ilgili bir tepki de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül açıklamasında, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" dedi.

KHK NE DİYOR?

696 sayılı KHK ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında resmi görevlilere getirilen yargı zırhı sivilleri de kapsadı. Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak.

CHP'den flaş hamle ! Yeni KHK Ankara'ya bomba gibi düştü CHP'den flaş hamle ! Yeni KHK Ankara'ya bomba gibi düştü

AK Parti'den yargı zırhı açıklaması: Sadece 15-16 Temmuz'la ilgiliAK Parti'den yargı zırhı açıklaması: Sadece 15-16 Temmuz'la ilgili

Darbe girişimini bastıran sivillere yargı zırhıDarbe girişimini bastıran sivillere yargı zırhı

 


 

DHA

Etiketler abdullah gül khk