Ahmet Necdet Sezer açılış törenine katıldı

Ahmet Necdet Sezer açılış törenine katıldı
Güncelleme:

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Müzik Festivali açılışına katıldı. Sezer çiftine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde, market alışverişlerini kendisi yapması, konvoyunu kırmızı ışıkta durdurması gibi alçakgönüllü örneklerle Türk insanın hafızasına kazınan eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Müzik Festivali açılışına katıldı. Görevde olduğu dönemde Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen oğlunun düğün töreninin masraflarını kendi cebinden karşılayan Sezer’in emekli olduktan sonra da mütevazi hayat tarzına devam ettiği biliniyordu. Hakkındaki hakarete varan eleştirilere bile tepki göstermeyen Ahmet Necdet Sezer ve eşinin, açılış konserinde kendilerine ayrılan yerde oturuşlarıyla, ne kadaralçakgönüllü bir hayat tarzına sahip oldukları bir kez daha gözler önüne serildi.

Ahmet Necdet Sezer açılış törenine katıldı - Resim : 1

GÖKMEN YÖNETTİ
Festivalin açılış konserini, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi Rengim Gökmen yönetti. Konsere Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da eşlik etti. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen açılışta gözler Kültür Turizm Bakanı'nı aradı ancak bakan Nabi Avcı açılışa gelmedi. Festivalin açılışına ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da katıldı.

30 Nisan tarihine kadar sürecek festivalde Ukrayna, Letonya, Litvanya, Belçika ve ABD'den sanatçılar sahne alacak. Ünlü keman sanatçısı Ahmet Kanneci ile Kiev Solistleri, Big All-The Jokers grubu, piyano sanatçısı Julien Libeer ve keman sanatçısı Jan Mracvek de konserler sunacak.

Ahmet Necdet Sezer açılış törenine katıldı - Resim : 2

Sözcü