AK Parti'den EYT'de yaş kriteri ve seçim tarihi açıklaması

AK Parti'den EYT'de yaş kriteri ve seçim tarihi açıklaması
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında EYT düzenlemesine ilişkin daha önce Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamanın aynısını yaparak "Yaş kriteri konusunda şu oldu bu oldu diyecek durumda değilim" dedi.

Aralık ayı itibarıyla asgari ücret zammı ile beraber EYT konusu da gündemde yerini koruyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT ile ilgili konuşan Dağ, "Çok ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir konu. Hiç kimsenin dışarıda kaldım demeyeceği bir çalışma. Bakanlık tüm detaylarıyla bir çalışma yoluna gidiyor. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma olacak. Yaş kriteri konusunda şu oldu bu oldu diyecek durumda değilim" ifadelerini kullandı.

Dağ, "En ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir husus. Milletimizin maksimum memnuniyetini sağlayacağız" dedi. Dağ, "Seçim tarihi öne çekilecek mi?" sorusuna "Şu an seçim tarihi 18 Haziran 2023" yanıtını verdi.

İşte AK Partili Hamza Dağ'ın açıklamalarından satır başları:

KARADENİZ'DEKİ YENİ DOĞAL GAZ KEŞFİ

(Vatandaşa ne zaman yansıyacak?) Vatandaşımızın da merak ettiği en önemli husus bu. Ülkemiz için çok önemli gelişmeler. 1 trilyon dolar noktasında bir keşif sağladık. Dışa bağımlılığımızı azaltmamız lazım. Mart sonu itibarıyla inşallah evlerimize gelecek. Fiyatlara yansıyacak.

MAHKEMENİN İMAMOĞLU HAKKINDAKİ KARARI

(Muhalefetin 'bunun arkasında iktidar var, İstanbul'a çökmek istiyorlar' iddiası) Bir kere çökme tabiri çok yanlış bir tabir. Demokratik bir ülkede çökme olmaz. Çökmeden kastettikleri ne? İBB'nin el değiştirmesi, onu kastediyorlar. Bu doğru bir ifade değil. Zaten İBB Başkanı aday olmak için her yolu deniyor. Karar üzerinden bir mağduriyet oluşturmak istiyor. 

İSTANBUL SEÇİMİ YENİLENEBİLİR Mİ?

(Kılıçdaroğlu'nun seçim çağrısı) İstanbul ve Yalova'da erken seçimleri öne alalım gibi bir söz. Yerel seçimlerin öne alınması anayasa değişikliğiyle olur. Belediye başkanları 5 yıl için seçildi. 2024 31 Mart'ında yerel seçimleri yapılacak. Muhalefetin önerisi varsa bütün illeri konuşalım. Siyasi olarak bir mantığı yok. Kılıçdaroğlu bir espri yapmış, bir realitesi yok. Siyaseten konuşulacak bir konu değil.

6'LI MASA ORTAK ADAY ÇIKARABİLİR Mİ?

6'lı masanın adaylığı hususu bizi pek fazla ilgilendirmiyor.Biri aradım diyor biri aramadım diyor, çakarım diyor. Seçim yaklaştıkça dışarıda tartışılan birçok konu masada tartışılamıyor. AK Parti olarak bizi direkt alakadar eden bir nokta değil. 6'lı masa 7'li masa en güçlü adaylarını göstersinler. 7'li masa dediğimiz bu yapı bu memlekete bir fayda koyamayacağını gösterdi zaten. Kimi en güçlü aday göreceklerse bizim için problem değil, biz hazır. Bizim adayımız belli. Bir ya da birden fazla aday çıkabilirler bunu bilmiyoruz. Çoklu adaylı seçim ihtimal dahilinde zaten. Diğer partiler de aday çıkarabilir. Çoklu aday 6'lı masanın gündemi. 'Aday açıklamıyoruz' diyorlar. Neden, yıpranmasın.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER GÖRÜŞMESİ

Bu adayla ilgili görüşmeden ziyade, ipler çok gerildi, yumuşatabilir miyiz diye. Bu kadar sözden sonra yüz yüze bakmaları manidar. Daha seçime gitmeden aralarında kavga çıktı.

SEÇİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Şu anda seçim takviminin öne alınmasıyla ilgili bir karar almış değiliz. Müzakere konusu da olmadı. Haziran ayının tatile denk gelmesi gibi tartışmaları takip ediyoruz. Kendi kurullarımızda her hangi bir karar almadık. Bir müzakere durumu olmadı.

Buna siyasi mühendislik demesine ne gerek var. Nisandan önceki seçim siyasi mühendislik olmuyor ama sonrası oluyor. Şu andaki seçim tarihi 18 Haziran 2023. Değişen bir durum söz konusu değil.

MEMUR-EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM NE OLUR?

Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor.

EYT'DE YAŞ KRİTERİ OLACAK MI?

En ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir husus. Milletimizin maksimum memnuniyetini sağlayacağız. Söz verdiğimiz bu meseleyi çözüme kavuşturacağız.