AK Parti'nin İstanbul adayı bir iş kadını mı olacak ?

AK Parti'nin İstanbul adayı bir iş kadını mı olacak ?
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da adının geçtiği AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı listesinde sürpriz bir "kadın adayın" olduğu öne sürüldü.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde kulislere bomba gibi düşen bir iddiayı Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugün köşesine taşıdı.

Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimleri öncesi kulislerde partilerin büyükşehir adaylarına ilişkin isimler konuşulmaya başlandı.

Özellikle AK Parti kulislerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçtiği yüksek sesle dillendirilirken, bir bomba iddia Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'ten geldi.

Zeyrek yazısında "Son 10 günde AK Parti’nin İstanbul adaylarından biri olarak herkesin aşina olduğu bir işkadınının ismini duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Zeyrek AK Parti'nin bu stratejisinin arkasında 2 dayanak olduğunu belirtti. İşte Zeyrek'in köşesine taşıdığı o iki dayanak:

CHP içindeki çekişme. Aday olamayanların adaylara ve yeniden aday olan başkanlara yönelik olumsuz tutum ve kampanyaları ile parti içi kavgalara kızan CHP seçmeninin sandığa gitmeme ihtimali.

İYİ Parti’nin bu şehir ve ilçelerde CHP oylarını bölebilecek güçlü adaylar göstermesi.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı için...