Akar, darbeci Dişli'yi niçin helikopterine aldı ?

Akar, darbeci Dişli'yi niçin helikopterine aldı ?
Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 15 Temmuz darbe girişimi bastırıldıktan sonra Akıncı Üssü'nden helikopter ile ayrıldı.Yanında eski Tümgeneral Mehmet Dişli de vardı.

15 Temmuz darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, 16 Temmuz sabahı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile aynı helikopterden indi. 

Dişli'nin darbe girişiminin tepe isimlerinden olduğu ileri sürülüyordu. 

Ancak Akar ve Dişli'nin helikopterden birlikte inmesi soru işaretlerine neden oldu. 

Akar ilk açıklamalarında Mehmet Dişli'nin darbeciler arasında olduğunu ileri sürdü. 

İşte Org. Hulusi Akar'ın komisyona verdiği yanıtlarİşte Org. Hulusi Akar'ın komisyona verdiği yanıtlar

 Dişli darbeci suçlamasını kabul etmedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderdiği cevaplarda bu  konuya açıklık getirdi. 

Akar, komisyonun 9. sorusuna verdiği cevapta, Dişli'nin darbecilerle telefonda irtibatı olduğunu ve helikopetere düşürülmesini engellemek için bindiğini söyledi.

SORU 9 : Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne geldiğinizde yanınızda darbeci General Mehmet DİŞLİ'nin de bulunduğu görülmektedir. Mehmet DİŞLİ, ifadesinde “Ben başından itibaren Sayın Genelkurmay Başkam'nın yanındaydım. Bu işin tarafı değil mağduruyum. Beraber başından sonuna kadar krizi yönettik. En son, kendisiyle Çankaya'ya Sayın Başbakanımızın talimatıyla gittik. Oradan da krizin kapanmasını birlikte yönettik.” şeklindeki sözleriyle Sayın Başbakan tarafından çağrıldığını iddia etmektedir. Sizi taşıyan helikopter pilotu da darbecilikten tutuklandı. Bu hususlara açıklık getirir misiniz?

CEVAP 9: Bir önceki cevapta da ifade ettiğim üzere, darbeciler bu noktada artık bir şey başaramayacaklarını sanırım gördüler ve sizi görüştüreceğiz dediler. Bir cep telefonu getirip Sayın Başbakan ile görüştürdüler. Daha sonra bir araçla helikopter pistine gittik. Bir çok helikopterin olduğu pistte yoğun bir hareketlilik vardı. İşaret ettikleri bir helikopteri çalıştırdılar. Fakat içlerinden birisi “üsten kalkan helikopterlere ateş edilebileceğini” söyleyince, “Genelkurmay Başkanın içerisinde olduğunun belirtilmesi gerekir” gibi bir şey söylendi. Hatta helikoptere binerken, Mehmet Dişli'ye “Sen de kal” dediğim halde, bu hususu belirterek “ben telefon ile irtibat kuracağım” dedi. Helikopter hareket ederken telefon ile bu durumu bir yerlere iletti. Helikopter havadayken de bir yerler ile irtibat halindeydi. Helikopterin Çankaya Köşkünde Başbakanlığa inmesinden sonra Başbakanlık Müsteşarı tarafından karşılandım ve müteakiben Başbakanlık binasına girdik. Müsteşar Bey ile başbaşa iken, bana peşimden gelenin kim olduğunu sordu, cevaben; Mehmet Dişli
olduğunu söyledim ve yaşadığım olayları kısaca özetleyerek onun da göz altına alınmasının uygun olacağını değerlendirdim. Zaten bilahare gözaltı işlemi yapıldığını öğrendim.

Seçiniz...