Akşener yerel seçim kararını ''İstanbul ve Ankara da dahil'' diyerek açıkladı

Akşener yerel seçim kararını ''İstanbul ve Ankara da dahil'' diyerek açıkladı
Güncelleme:

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin CHP ile yeniden ittifak içerisinde mi olacağına dair soruya yanıt veren İYİ Parti lideri Akşener, "İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere İstanbul ve Ankara dahil her yerde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

İttifak sisteminin Türkiye’ye zarar verdiğini söyleyen ve 14 Mayıs seçimi öncesi yaşanan tecrübeleri aktaran Akşener, Altılı Masa paydaşlarının bazı şehirlerde İYİ Parti aleyhine söylemlerde bulunduğunu, İYİ Parti’ye oy verilmemesi yönünde kampanya yürüttüğünü ifade etti. Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, Çankırı ve Eskişehir’de bu söylemler sebebiyle birer milletvekilliği kaybedildiğini ifade etti ve partisinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla girilmesi yönünde görüşün hakim olduğunu kaydetti. Akşener, “Biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil. Ben bunu GİK’e getireceğim” dedi.

‘YARINDAN İTİBAREN NE ANNEM KALACAK NE BABAM, BUNA HAZIRIM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin yaptığı “yerel seçimlere ayrı ayrı girelim” çağrısına ilişkin “el yükseltmek için yapıyor” değerlendirmesini hatırlatan Akşener, “Ben, İYİ Parti ‘el yükseltmek için bunları yapıyormuş’ dediler. Yarından itibaren ne annem kalacak ne babam kalacak, buna hazırım. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar insanları kutuplaştırıyor. Bütün seçim boyunca biz fakirin derdini, emekliyi, sığınmacıyı konuşamadık” ifadelerini kullandı.

‘KURULUŞ AYARLARINA DÖNÜYORUZ’

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu partiyi üçüncü yol olmak için, bir nefes olmak için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Kabul eder etmez saygımız sonsuz. Biz milletin bu sıkışmışlıktan rahatsız olduğuna inanıyoruz ve aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz.”

‘İSTANBUL’UN KAYBEDİLMESİNİ GÖZE ALIYORUZ, BELKİ DE BİZ KAZANIRIZ’

Altaylı’nın İstanbul’un kaybedilmesini göze alıyor musunuz sorusunu ise Akşener, “Hepsini alıyoruz. Belki de bizimki seçilecek” diyerek yanıtladı. İzmir örneği üzerinden devam eden Akşener, “İzmir’de CHP ceketini assa kazanır diye bir algı var. İzmir’de Ümit Özlale çalışıyor. ‘Ben adayım’ dedi bize. Bugün buradan ilan ediyorum” dedi.

Fatih Altaylı’nın “’İstanbul’da 5 de alsak 10 da alsak aday çıkaracağız, Ankara’da 5 de alsak 10 da alsak aday çıkaracağız’ diyorsunuz” ifadelerini onayladı ve “Evet, ben bunu GİK’e getireceğim. Arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler bu. Benim de kanaatim budur. GİK’ten geçtiği anda nihai karardır” diye konuştu. (DUVAR)