Ankara'da bir garip pazarlık !

Ankara'da bir garip pazarlık !

Siyasetin gidişatını etkileyecek önemli adım.. Baykal, Erdoğan'ın kaset olayındaki sözlerine rağmen nasıl ve neden cumhurbaşkanı ile bir araya geldi ?

HABER3.com - ÖZEL HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşüyor. Görüşmenin yeri, Ankara’daki Dışişleri Bakanlığı Konutu.

Peki, CHP kulislerini şoke eden bu görüşme ne anlama geliyor ?

2011’DEN BERİ İLK KEZ

Erdoğan-Baykal ikilisinin 2011 yılında eşli bir görüşme yapmışlardı. İki isim o tarihten bu yana 4 yıldır hiç yan yana gelmemişti.

YENİ HÜKÜMET KONUŞULACAK

Buluşma Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni hükümet kurulması için yapacağı görüşmeler öncesinde gerçekleşecek. Kulislere göre, koalisyon görüşmelerinin ve Meclis aritmetiğinin konuşulacağı öğrenildi.

Bu görüşme, AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon kurulması ihtimalini de güçlendiriyor.

ERDOĞAN DAVET ETTİ, KILIÇDAROĞLU İZİN VERDİ

Haberlere bakılırsa görüşme talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Baykal'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla konuştuktan sonra bu davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK !

İlk defa bir seçim sonrası, koalisyon görüşmeleri başlamadan önce bir cumhurbaşkanı, siyasi temsiliyeti olmayan bir milletvekili ile görüşüyor. En merak edilen de işte bu görüşme ihtiyacının nereden doğduğu.. Çünkü cumhurbaşkanları'nın böyle seçim sonrası ortamlarda parti liderleri dışında siyasilerle görüşmesi alışıldık bir durum değil.

ERDOĞAN’IN İLK HAMLESİ KAFA KARIŞTIRDI

Tayyip Erdoğan’ın meclis çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından yapılacak bu görüşme, Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı ilk hamle olarak kayıtlara geçecek.

MECLİS BAŞKANLIĞI DA KONUŞULACAK

Görüşmede kuşkusuz Meclis Başkanlığı konusunda gündemde olacak. Baykal, Meclis’in ilk toplandığı gün, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis’i açan isim olacak.

Ancak bu görüşme sonrası, Baykal’ın Meclis Başkanlığı için adaylığını koyacak mı merak ediliyor.