Bahçeli harekete geçiyor !

Bahçeli harekete geçiyor !

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anadolu'ya giderek teşkilatları ziyaret edeceği açıklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MHP'de bir  liderlik sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur. MHP çalışmalarına devam  ediyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları dolaşmaya başlayacak" dedi.

Karakaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün "Dünya  Engelliler Günü" olduğunu anımsatarak, engellilerin öncelikle işe  yerleştirilmelerinin, üretime katkıda bulunmalarının ve topluma  kazandırılmalarının temin edilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
 Kamuda engelli kategorisinde memur olarak 37 bin kişinin çalıştığını  belirten Mevlüt Karakaya, bu rakamın 2016'da 20 bin yeni atamayla birlikte en  azından 57 bine çıkarılmasını önerdiklerini kaydetti. 
 
 Engelli ve engelli yakını aylığının 400 liraya, ağır engelli aylığının  600 liraya acilen çıkarılmasını önemsediklerini dile getiren Karakaya, bu konuda  kanun teklifi verdiklerini söyledi. 
 
Mevlüt Karakaya, "Engelli Hizmetleri Komisyonu"nun kurulması için  "TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na iletilmek üzere partisinin grubuna verdiğini bildirdi. 
 
Çiftçilerin sorunlarına da değinen Karakaya, Türk çiftçisinin dünyanın  en pahalı mazotunu ve gübresini kullandığını dile getirdi. 
 
 Buna ilişkin Katma Değer Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi kanunlarında  değişiklik yapılmasına ilişkin önerilerini de TBMM Başkanlığı'na sunduklarını  ifade eden Mevlüt Karakaya, bu önerilerin yasalaşması halinde çiftçiler  tarafından tüketilen mazotun litresinin 2 lira 75 kuruşa düşmesini beklediklerini  aktardı. 
 
 "Dileğimiz diplomasi yoluyla çözülmesi" 
 
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, gazetecilerin, "Türkiye, Rusya  krizinde boğazlar kozunu kullanır mı" sorusu üzerine, bunun Türkiye  Cumhuriyeti'nin hava sahasına ve egemenliğine yönelmiş bir tehdit olduğunu ve  dolayısıyla Türkiye'nin buradaki davranışıyla doğru bir yerde durduğunu savundu. 
 
  Rusya'nın bu krizi tırmandırması ve çeşitli ambargolara gitmesinin  Türkiye'yi de karşı tarafa benzer tedbirleri almaya yönlendirdiğini belirten  Mevlüt Karakaya, "Özellikle bugün yaşananlar, yaş sebze ve meyveye getirilen  ambargo, yine aynı şekilde belli projelerin dondurulması konusundaki  girişimler... Tabi Türkiye de diplomasi içerisinde benzer kozlarını oynayacaktır.  Temel dileğimiz, bir an önce bu tedirginliklerin diplomasi yoluyla çözülmesi"  diye konuştu. 
 
Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın, "Yeterli imza  toplanmazsa yargı yoluna başvururuz ve kayyum yoluyla kurultayın toplanmasını  sağlarız" şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine de Karakaya,  açıklamayı okumadığını belirterek, şunları söyledi: 
 
"Somut olarak bugüne kadar öyle bir olağanüstü kongrenin toplanmasını  gerektirecek imzanın toplandığını ifade etmek mümkün değil. Dolayısıyla imzalar  toplanır ve kongrenin toplanmasıyla ilgili olarak müracaat yapılır. Ondan sonra  incelemeler yapılarak, buna bir karar verilir. Ama benim şahsi fikrimi  soruyorsanız, bunun o aşamaya geleceğini düşünmüyorum. Çünkü, ilk günlerde tabi  alınan sonuçla ilgili olarak insanlarımızın bazı kızgınlıkları, ümitsizlikleri  oldu. Bunun üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışıldı, doğrudur. Ama bunların bir  sonuca varacağını düşünmediğimi ifade etmek istiyorum." 
 
Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'i  kastederek, "Fetullah Gülen'in MHP içerisine yerleştirilmiş siyasi figürü"  dediğinin anımsatılması üzerine, "Sayın Genel Başkanımızın, 'MHP içerisine  yerleştirilmiş' şeklinde değil, 'bir grubun siyasi figürü olma' biçiminde ifadesi  oldu. Orada kendisi bunu üzerine aldı ve cevaplandırdı. Burada söylenecek çok  daha başka bir şey olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
 "Olağanüstü kurultay çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki  soruya da Karakaya, şu yanıtı verdi: 
 
"Yeter sayıda imzanın toplanması gerekiyor. Şu anda ortada öyle bir  imza yok ya da imza verenler ortada yok. Ama basında MHP sanki olağanüstü  kongreye gidiyormuş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. MHP'de bir liderlik  sorunu yoktur, genel başkanlık sorunu yoktur. MHP çalışmalarına devam ediyor.  Meclis ve parti çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel  Başkanımız Anadolu'yu, teşkilatları dolaşmaya başlayacak. MHP olarak biz  Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor şartlarda, bu gündem yoğunluğunda üzerimize  düşen, 40 milletvekiliyle yapmamız gereken muhalefet görevimizi sorumluluk  içerisinde yapmanın hesabı ve planları içerisindeyiz."