Bakan Gürses'ten nafaka çıkışı: ''Kabul edilebilir değil!''

Bakan Gürses'ten nafaka çıkışı: ''Kabul edilebilir değil!''
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmeyeceğini belirtirken, süresiz nafakanın 'kabul edilebilir olmadığını' söyledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakanın soruları yazılı olarak aldığı, geri kalan soruları da yazılı olarak sonradan yanıtlayacağı kaydedildi.

Göktaş, 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek mağdur olanlara destek verdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, "Ailenin güçlendirilmesi bizim öncelikli alanlarımızdan bir tanesi. Ancak bu tartışmanın 6284 sayılı kanunundan ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğine inanıyorum" dedi.

"SÜRESİZ NAFAKA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "6284 bizim önemli bir kanunumuz. Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990’lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım. Diğer bakanlıklarımızla da bu konunun üzerinde çalışmayı hedefliyoruz."