Başbakan açıkladı ! Türkiye Suriye'ye mi giriyor ?

Başbakan açıkladı ! Türkiye Suriye'ye mi giriyor ?

Başbakan Davutoğlu'dan Suriye'ye operasyon açıklaması..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu. Davutoğlu, "Türkiye kendisinin tehdit edildiği kanaatine varacak olursa her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır ve bu hazırlık konusunda gerekli çalışmaların hepsi yapılmıştır. Şerefli TSK’nın, emniyet görevlilerinin ve devlet kurumlularının her an ayakta olduğu bilinmelidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, dini azınlıklar ve STK temsilcileri için Sepetçiler Kasrı'nda verdiği iftar davetine katıldı.
 
Yemekte bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, hiçbir ayrım yapmadan tüm inançları kucakladıklarını belirterek, "Kim ne derse desin, nasıl eleştirirse eleştirsin, Allah şahit ki kapımıza ve soframıza gelen hiçbir mazluma ırkını, cinsiyetini, dinini, mezhebini sormayacağız. 'O geldi mi, onunla birlikte insanlığın vicdanı da gelir' deyip, kabul edeceğiz" dedi.
 
"DAEŞ İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞIMIZI İDDİA EDENLER VİCDANLARINI KAYBETMİŞLERDİR"

 
Davutoğlu, "Bugünlerdeki tartışmalara istinaden söylüyorum: Böylesi barış sofrasından sesleniyorum. Hele hele bir Ramazan gününde Türkiye'nin DAEŞ gibi bir terör örgütüyle işbirliği yaptığını iddia edenler, vicdanlarını kaybetmişlerdir. Gözleri kapanmış, kalpleri mühürlenmiştir. Türkiye hiçbir zaman, hiçbir zalimin yanında yer almadı, yer almayacak" dedi.
 
"HER TÜRLÜ İHTİMALE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"

 
Başbakan, şöyle devam etti:
 
"Şunu da ifade edeyim; son günlerde yine çıkan haberler güney sınırımızda, Suriye sınırımızda ve Irak sınırımızda, hem oradaki insanlık dramlarının bitmesi için mültecileri, oradan gelen kardeşlerimizi en iyi şartlarda karşılamaya devam edeceğiz ama çok güçlü bir siyasi iradeyle, eğer Türkiye'nin sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa, eğer Türkiye kendisinin, bu huzur bahçesinin tehdit edildiği kanaatine varacak olursa her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır ve bu hazırlık konusunda gerekli çalışmaların hepsi yapılmıştır. Kimse etraftaki ateşin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır. Hükümet olarak da şimdi koalisyon çalışmaları içinde evet ikinci nitelikte bir görev yürüttüğümüzü düşünenler olabilir ama bir saniye dahi bu görevi yürütüyorsak ülkemizin bir dakikasına mal
olacak bir gelişme karşısında dahi sessiz kalmaz, gerekli her türlü tedbiri alırız. devlet kurumları da bu tedbirlerin gereğini yapar.