Başbakan Yıldırım faciayla geldi, faciayla gitti

Başbakan Yıldırım faciayla geldi, faciayla gitti
Güncelleme:

11 yıl üst üste ulaştırma Bakanlığı yapan Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlık dönemi 2004 yılında 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren faciası ile başlamıştı...

11 yıl üst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzunsüreli görev yapan Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Binali yıldırım 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yapmıştı.

Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından en büyük sınavla Sakarya Pamukova'da yaşanan hızlandırılmış tren faciası ile karşılaştı.

Binali yıldırım , 41 kişinin öldüğü Pamukova'daki tren kazasının ardından, istifa etmesi gerektiği yolundaki eleştirilere "Ben çok rahatım. O direksiyonu ben kullanmıyorum ki kardeşim. Bu seferlerle ilgili olarak 600 kişinin imzası var" diyerek cevap vermişti.

YILDIRIM'IN VEDASI DA FAİCAYLA OLDU

Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakan'ı olan Binali Yıldırım'ın başbakanlığa vedası da yine büyük bir tren faciası ile oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlaması ile resmen sona erecek başbakanlık görevinin son gününde de Yıldırım Çorlu 'da yaşanan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği büyük bir facia ile görevi bıraktı.