Başbakan Yıldırım'dan Suriye için net mesaj

Başbakan Yıldırım'dan Suriye için net mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye politikası ile ilgili Esed değişmeden Türkiye'nin tutumunun değişmeyeceğini söyledi.

İngiliz BBC World kanalındaki Hardtalk programına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye politikası konusunda 'Esed değişmeden Türkiye değişmez' dedi.

BBC kanalındaki Hardtalk programına konuk olan ve burada soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye konusunda 'Esed değişmeden Türkiye değişmez' derken, IŞİD'le mücadele konusuna da değindi: "Esed orada olduğu sürece sorun çözülmeyecek, DAEŞ'i yaratan Esed rejiminin tutumudur."

Yıldırım son dönemde dış politika konusunda atılan adımlarla ilgili olarak da, "Amacımız Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm komşularımızla iyi ilişkiler kurmak. Rusya ve İsrail'le ilişkilerimizi normalleştirdik. Eminim ki Suriye'yle ilişkilerimizi de normalleştireceğiz. Terörle mücadelede başarılı olmak için Suriye ve Irak'a istikrar gelmelidir" dedi.

Suriye'de bir şeylerin değişmesi için zamanın gelip geçtiğini söyleyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir yanda Esed var bir yanda DAEŞ var. İkisini de tercih edemeyiz. İkisinin de gitmesi lazım."