Binali Yıldırım'dan ilk açıklama: ''İmamoğlu benden fazla oy aldı''

Binali Yıldırım'dan ilk açıklama: ''İmamoğlu benden fazla oy aldı''
Güncelleme:

Binali Yıldırım açıklama yapmak için İstanbul AK PArti il binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım " Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor'' dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor'' dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamasından satır başları:

“İstanbul’da sayım sürüyor, 14 sandık daha sayılacak. 25 bin civarında rakip aday İmamoğlu bizden daha fazla oy almış görünüyor. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay var. Bazı usülsüzlükler, hatalı girişler var. İlgili arkadaşlarımız tutanakları inceliyor. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin devam ettiğini hatırlatmakta fayda var. İstanbul’da 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla”

Seçiniz...