Bozdağ: Herkesin sesini yükseltme vaktidir

Bozdağ: Herkesin sesini yükseltme vaktidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan flaş açıklama: "Herkesin sesini yükseltme vaktidir..."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, "Fötrünü alıp kaçacak hükümet yoktur. Bizim cesetlerimizi çiğnemeleri lazım. Demokrasiyi askıya almak için bizi tek tek kurşuna dizmeleri lazım. Hükümet bütün birimleriyle iş başındadır. Bunlara karşı hukuk içerisinde alınması gereken ne varsa yapılacaktır. Her türlü tedbir alınacaktır." dedi.

Bekir Bozdağ, A haber canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bozdağ, "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde herkesin bildiği bir grubun emir-komuta zinciri dışında, FETÖ'nün emir-komuta zinciri altında demokrasiye, hukuk devletine, Meclisimize, hükümetimize, milletin iradesine, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine karşı bir hukuk dışı kalkışma söz konusudur." şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri içerisinde yaptığı, bütün ordunun katıldığı bir kalkışmanın söz konusu olmadığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Belli bir yapının fedaileri tarafından yapılmaktadır. Bununla ilgili hükümetimiz gereken her türlü tedbiri almaktadır, gereken yapılmaktadır. Fötrünü alıp kaçacak hükümet yoktur. Bizim cesetlerimizi çiğnemeleri lazım. Demokrasiyi askıya almak için bizi tek tek kurşuna dizmeleri lazım. Buna biz asla izin vermeyeceğiz. Ben bu milletin de buna izin vereceğine asla inanmıyorum. Ben buradan aziz Türk milletine çağrıda bulunuyorum. Lütfen, herkes demokrasiye sahip çıksın. 'Demokrasi, hukuk, insan hakları' denirken buna yapılmış bu harekete karşı herkesin bugün sesini yükseltme vaktidir. CHP'sinin, MHP'sinin, HDP'sinin, Meclis dışındaki partilerin, inanan herkesin bunun karşısında sesini en yüksek noktada ifade etmesi lazım.

Herkesin bu noktada tavır koyması ve demokrasiye, milli iradeye sahip çıkması lazım. Mesele AK Parti meselesi değil, mesele Türkiye, demokrasi, hukuk devleti meselesidir. Onun için de bizim demokrasimize, hukuk devletimize, anayasamıza, milli irademize sahip çıkma vaktidir."

- "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatmıştır"

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kalkışmayı yapanlara karşı soruşturma başlatmıştır, adli süreçler de işletilmektedir." diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçleri, devletin diğer birimleri de gereken tedbirleri almaktadır. Bu noktada vatandaşlarımızın hükümetin gereken tedbirleri aldığını, almakta olduğunu bilmesinde fayda görüyorum. Hükümet bütün birimleriyle iş başındadır. Bunlara karşı hukuk içerisinde alınması gereken ne varsa yapılacaktır. Her türlü tedbir alınacaktır. Şunu herkesin bilmesi lazım. Milletimiz artık demokrasinin önemini her zamankinden daha fazla kavramış ve demokrasisine sahip çıkmaktadır. 3-5 tane yapıyla kaçacak bir hükümet yoktur. Biz demokrasimize ve hukukumuza, milletimizin iradesine sahip çıkacağız.

Bu büyük suçu işleyen, vatana ihanet suçunu işleyenlere karşı gereken her türlü güvenlik tedbirini de tereddütsüz alacağız. Bunların hepsi de hukuk önünde bu yaptıklarının hesabını, milletin önünde verecektir."

Bakan Bozdağ, bir soru üzerine, Türkiye'nin her yerinde hukuk dışı bir kalkışma olmadığını, Ankara ve İstanbul'da birtakım şeyler olduğunu dile getirerek, "Bir defa Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün emir komuta zinciri içinde bu meseleye dahil olduğu kesinlikle söz konusu değil. FETÖ'nün emir komuta zinciri içinde yürüyen bir iş. Çok farklı bir durum. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri bu işin içerisinde yok. Belli bir grup var. Bunlar da belli yerleri ele geçirerek, Türkiye'yi ve hükümeti devireceklerini düşünüyorlar. Milletin, Allah'ın hesabı nasıldır, onu hep birlikte göreceğiz. Türkiye'nin bu beladan kurtulması için de bunun bir vesile olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler Bekir Bozdağ