Büyükçekmece Belediye Meclisi şehitler için tek yürek oldu

Büyükçekmece Belediye Meclisi şehitler için tek yürek oldu

Şubat ayı oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi’ne şehitlerin üzüntüsü hâkim oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün oturum başlamadan önce, Meclis üyelerine ve ziyaretçilere Genel Kurmay Başkanlığı tarafından şehitlerin anısına hazırlanmış bir video izletti. Başkan Dr. Akgün,  “Maalesef bugün de şehitlerimiz var. Bugüne kadar bu kutsal vatan toprakları uğruna canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.     

Bu ülkenin Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Patriyotuyla, Gürcüsüyle bir bütün olduğunu vurgulayan Başkan Dr. Akgün, “Hep birlikte büyük bir ecdadın çocuklarıyız, bir büyük mozaik oluşturuyoruz. 1912 yılından bu yana bu ülke üzerinde oyunlar oynanmaktadır. Emperyalist proje devam ediyor. Devletini güçlü, milletini büyük görmek isteyen Türk halkı, her zamankinden daha uyanık, daha akıllı ve daha sabırlı olmalıdır. Dilerim bir an önce ülkemiz özlediği ve layık olduğu huzur ve güven ortamına kavuşur” temennisinde bulundu. Başkan Dr. Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asılardır bir arada yaşamış bu büyük halkı ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez. Emperyalist güçlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Mevzu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu vatan ise, hepimiz siyaseti de her şeyi de bir yana bırakır, kenetleniriz.”  

BU MİLLET TERÖRE TESLİM OLMAZ

Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’dan şehit ve gazi haberleri aldığını anlatan Başkan Dr. Hasan Akgün, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef her gün şehit haberi gelmektedir. Maalesef ülkemizi karıştırmak isteyen dış güçler ve terör odakları boş durmamaktadır. Ancak, bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış bu millet bu sorunun da üstesinden gelmeyi başaracaktır. Atatürk’ün önderliğinde en zor şartlarda, en kötü günlerde bu ülkeyi kuran bu millet, asla teröre boyun eğmeyecektir.   

CHP ve AKP adına söz alan grup sözcüleri de terör olaylarını kınayarak, şehitlerimize rahmet dilediler. Meclis oturumuna geçilmeden önce diğer Meclis üyeleri de konuyla ilgili söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Meclis üyelerinin ve Başkan Dr. Hasan Akgün’ün konuşurken ve konuşmaları dinlerken gözleri yaşardığı, sesinin titrediği görüldü.