CHP'den ''AK Parti 90 fire verdi'' iddiası

CHP'den ''AK Parti 90 fire verdi'' iddiası

CHP'li milletvekili Özkan Yalım, dokunulmazlık oylamasıyla ilgili AK Parti kanadında 80-90 fire verildiğini iddia etti.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir." iddiasında bulundu.

Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu'nunTOBB yönetimini eleştirdiğini anımsattı.

Bu eleştirinin son derece önemli olduğunu belirten Yalım, "Maalesef  Hisarcıklıoğlu, uygun olmayan bir üslupla açıklamalarda bulundu. Bir yerlere  yaranmak için açıklamalarda bulunduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu açıklamanın, "maksadını aştığını" savunan Yalım, Hisarcıklıoğlu'dan  Kılıçdaroğlu ve CHP'den özür dilemesini beklediklerini ifade etti. Yalım, "Eğer  bu özrü dilemezse, bizlerin veya onun boyunun ölçüsünün kaç santim olduğunu  önümüzdeki sene bütün Türkiye görecektir." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanının Recep  Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasını da eleştiren  Yalım, "Bu nasıl vicdandır? Bir Genelkurmay Başkanı, tarafsızlık yeminine  uymayan, parti başkanı gibi davranan Cumhurbaşkanı'nın kızının düğününe  gitmiştir. Bu tutum kesinlikle Genelkurmay Başkanı'nın hem kendisine hem de  bulunduğu makama uygun değil. Bu yanlışın tekrarlanmayacağını umut ediyorum."  görüşünü savundu.

Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği  teklifinin birinci tur oylamasında "CHP'nin fire verdiğinin söylendiğinin"  anımsatılması üzerine "Zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakan Davutoğlu'na  yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, açıkladığı  yönde oy kullanmıştır, AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir, öyle  anlaşılıyor." iddiasında bulundu.