CHP'li adayın yabancı uyruklu çocuklar için söyledikleri olay oldu

Güncelleme:

CHP'nin Ankara Mamak’tan belediye başkan adayı gösterdiği Veli Gündüz Şahin, Iraklı mülteci çocukları işaret ederek "Bunlar büyüdüğü zaman büyük sorun olur, gönderirim bunları" dediği anlar tepki çekti.

Türkiye'de Suriye'de başlayan iç savaştan bu yana süren sığınmacılarla ilgili tartışmalar tüm hızıyla devam ederken siyasilerden de her gün konuyla ilgili yeni bir açıklama geliyor.

Siyasi partiler arasında da, toplumdaki gibi görüş ayrılıklarına yol açan sığınmacı konusunda son olarak CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin'in söylediği sözler tepki çekti.

Şahin Ankara'daki seçim çalışmaları sırasında Iraklı mülteci 3 çocuğa yönelik söylediği sözlerle sosyal medyada gündem oldu. 

 Şahin, "Bunların büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Gönderirim ben bunları memleketine. Bunun için benim adaylığımı çekseler bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur" ifadeleri kullandı.

Şahin’in seslendiği mülteci çocuklar kendisine gülerek karşılık verirken, çevrede bulunan bazı kişiler ise başkan adayını alkışladı.