Çocuk Hakları Sözleşmesi 26 Yaşında!

Çocuk Hakları Sözleşmesi 26 Yaşında!

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Toplumsal Eşitlik Birimi, Farkındalık Çalışmalarına Devam Ediyor.

Dünyanın neresinde olur ise olsun ırkına veya dinine bakılmaksızın mağdur olan, acı çeken bir çocuğu gördüğümüzde hep birlikte üzülür, sevinen mutlu olup gülümseyen bir çocuk gördüğümüzde ise hep birlikte seviniriz.

Çocuk Hakları için 3 Kitap, 2 Atölye!

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, çocukların haklarını eğlenerek öğrenmeleri için “Çocuğun İnsan Hakları” öykü kitabı ve “Çocuk Hakları” boyama kitabı geçtiğimiz günlerde hayatlarını kaybeden aktivist Boysan Yakar ve Zeliş Deniz anısına hazırlandı. Bu kitaplar, başta etüt merkezlerimiz olmak üzere ilçemizde yaygın olarak dağıtıldı. Ayrıca rehber öğretmenlerimize Çocukların İnsan Hakları Atölyesi gerçekleştirdik. Şişli Belediyesi tarafından hazırlanan “Rehber Öğretmenler için Çocuk Hakları Oyun Rehberi” de atölyede paylaşıldı.

SÖZ KÜÇÜĞÜN!

Çocukların hak bilincini oyun oynayarak edinmelerine destek olmak için, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları birimi tarafından geliştirilen “Söz Küçüğün” adlı kutu oyunları Feriköy ve Gülbağ etüt merkezlerimizde 100 çocuğa eş zamanlı olarak oynatılacak.

 

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü

Şişli Belediyesi olarak LGBTİ Dostu bir belediye olma yolunda çalışmalarımız, Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü’nün SPOD LGBTİ tarafından hazırlanmış olan LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokol Metni’ni imzalaması ile başladı. Başta sağlık hizmetleri olmak üzere, birçok alanda LGBTİ bireylerin ücretsiz hizmet alabilmeleri sağlandı. Kısa süre önce kaybettiğimiz çalışma arkadaşımız Boysan Yakar’ın da bu alanda gerek belediye içinde, gerekse belediye hizmet alanlarında sunduğu katkılar büyük önem taşır.

Boysan’ın Bıraktığı Yerden Devam Ediyoruz!

Trans bireylere yönelik nefret suçlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla, Şişli sokaklarında 15 farklı noktada billboard çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca, farkındalık yaratmak için 23 Kasım’da Şişli Kent Kültür Merkezi'mizde Şişli halkına yönelik LİSTAG Aile Grubu tarafından üretilen Benim Çocuğum adlı film gösterimi yapılacaktır.