Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz bakanlarla görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz bakanlarla görüştü
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7 bakanla birlikte deprem koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7 bakanla birlikte deprem koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Yılmaz depreme ilişkin, "Depremden etkilenen bölgemizin, tıpkı deprem öncesinde olduğu gibi hem şehircilik anlamında hem de ticaret ve sosyal hayatta eski yapısına kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin etkilerinin azaltılması ve şehirlerimizin yeniden ihyasına ilişkin deprem koordinasyon toplantımızı ilgili bakanlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik.

Toplantıda, deprem bölgesinde hali hazırda devam eden çalışmaları ele aldık.

Bu kapsamda; deprem fonları, kalıcı konutların inşa süreci, yerinde dönüşüm, yapılan ve yapılması planlanan konutlara ilişkin altyapı çalışmaları ile bölgedeki sosyal hayata ilişkin projeleri değerlendirdik.

Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin, önümüzdeki dönemde deprem bölgesindeki temel ihtiyaçların giderilmesi ile bu hizmetlerin finansmanı gibi öncelikli konuları ele aldık.

Bir yandan depremzedelerimizin yeni yuvalarının yapımı devam ederken diğer yandan sosyal hayatın ve altyapının da eş zamanlı ve eşgüdüm içerisinde yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Depremden etkilenen bölgemizin, tıpkı deprem öncesinde olduğu gibi hem şehircilik anlamında hem de ticaret ve sosyal hayatta eski yapısına kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.