Davutoğlu açıkladı ! Yerli silahta seri üretim başlıyor

Davutoğlu açıkladı ! Yerli silahta seri üretim başlıyor

Başbakan Davutoğlu, milli projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl içinde geçileceğini, silahlı insansız hava aracı yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindiğini bildirdi.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİNDE SERİ ÜRETİM DÖNEMİ

Savunma Sanayii Toplantısı sonrası konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu 5,9 milyar dolarlık projeye onay verdiklerini şu sözlerle duyurdu:

Türk askerinin kullandığı Milli Piyade Tüfeği'nde seri üretime geçillecek. 17 Atak helikopteri daha devreye girecek. İHA'ların sayılarının artması ve teknolojilerinin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak.

SİLAHLI İHA'LAR GELİYOR

İhtiyaçlar aksaamdan karşılanacak. Silahlı İHA yapımı konusunda önemli bir aşamaya gelindi. Bu sene 17 ATAK helikopteri daha devreye girecek.

'DİĞER PARTİLERİN TUTUMUNU GÖRMEK İSTİYORUM'

(HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulması) Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak.