DAVUTOĞLU: DİYANET'İ KAPATMA TALİMATI...

DAVUTOĞLU: DİYANET'İ KAPATMA TALİMATI...

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin Bingöl mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarında suça karışan göstericilere 'yuh' çeken kalabalığa "Liderleri yuhalatmam ama ben vandalları istediğiniz kadar yürekten yuh diyebilirsiniz. Katiller 4. kattan gencecik çocukları atan katleden o katillere her şeyi diyebilirsiniz." sözleriyle destek çıktı.

Bingöllü seçmenden üç milletvekili isteyen Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklendi iktidarları döneminde neler yaptıklarını anlattı.

Çözüm sürecinde HDP'yi iki yüzlülükle suçlayan Davutoğlu, Demirtaş'ın ABD'de "Türkiye'de soykırım yapıldı" açıklamasına ateş püskürdü.

Hiçbir kardeşimiz mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun hiçbir çocuğumuz yetim kalmasın diye çalışıyoruz. Buraya sizinle kardeşliği çözümü demokrasiyi konuşmaya geldik.

Liderleri yuhalatmam ama ben vandalları istediğiniz kadar yürekten yuh diyebilirsiniz. Katiller 4. kattan gencecik çocukları atan katleden o katillere her şeyi diyebilirsiniz.

6-7 Ekim' de bütün bölgesi kaosa çevirmek istediler. Bir taraftan silahı elinde tutup batıda demokrasi türküsü söylüyorlar. Onlar buraya geldiklerinde onlara sorun ya silah ya barış ikisi birarada olmaz silahları bırakın gömün topağa deyin.

Eski Türkiye yok, annenin hapishanede Kürtçe konuşamadığı Türkiye yok deyin, onlar samimiyse gelin siyaset meydanı burada gelin. Samimi değilseniz 6-7 ekim olayları gibi ülkeyi vandallara teslim etmeyiz deyin.

2010 referandumunda anayasa değişikliğine en yüksek oyu Bingöllüler verdi. Kim bu bölgede vatandaşların huzuruna etkilemek için baskı kurarsa başta kamu adına bizi ama ön önemlisi Bingöllüleri bulacaktır.

CHP'nin genel başkan danışmanı 'HDP'nin barajı aşması bizim için önemli diyor. CHP ile HDP'nin zihniyeti aynı. O da diyor ki Diyanet'i kapatacağız. Bugün CHP ile HDP aynı yolda. HDP Türkiyeleşemedi CHP’leşti.

Bu milleti dininden irfanından koparmak istiyorlar. Bu Diyanet'in Afrika'daki faaliyetlerinden rahatsız olan uluslararası çevrelerin isteğidir.

Üçlü eş başkanlık yapsınlar, paralel, CHP, HDP. Çünkü üçünün de bütün meselesi AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurmak. Bizi durdurabilirler mi?

Göreve geldiğimizde Bingöl'de sadece iki ambulans vardı. Şimdi 30'a yakın ambulans var, 8'i kar paletli ambulans. Karlı dağlarda hiçbir hastanız kalmayacak. Eğer dağ başındaysanız helikopter ambulans geliyor. Bingöl'de 5 km bölünmüş yol vardı şimdi 185 km bölünmüş yol. Bu sene Bingöl doğalgaza kavuşmuş olacak.

Bingöl'e 5 yıldızlı oteller geliyor. Yeni Bingöl'e var mısınız? 350 ek yataklı devlet hastanesi en geç Ağustos ayında hizmete girmiş olacak.

Şiddeti tevişk edenlere özgürlük dersi vereek misiniz? Nefret dilini terkedin diyecek misiniz? HDP Eş Genel Başkanı Ermeni diasporası önünde poz verdi. Siz buna razı mısınız? Dedeleriniz Kürt Zaza Türk soykırım yaptı diyenler var razı mısınz?

Tarihimizide soykırım yoktur bire gafil. Ermenilerin gönlünü hoş ettikten sonra Yahudilere mesaj olsun diye "Kudus Yahudilerin kutsal mekanıdır" dedi.

CHP Genel başkanı İsrail'de niye büyükelçimiz niye yok diyor. Diyorum ya ruh ikizi. Biri Kürt ulusalcısı digeri Türk ulusalcısı. Sanki dünyada yaşamıyor. Mavi Marmara'da şehit edilen Mescid-i Aksa'ya postallarıyla giren askerleri hiç görmüyor.

CHP HDP ve arkasındaki paralel yapı bilsin ki biz bu topraklarda nefes alıp verdikçe zalimlerle dost olmayacağız. Mazlumları yalnız bırakmayacağız.