Demirtaş çok kızdı !

Demirtaş çok kızdı !

Demirtaş: Silahtan beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silahtan  beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin" dedi. 

Partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma  yemeğine katılan Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin  değerlendirmelerde bulundu. 
 
Israrla ve inatla "barış" demeye devam edeceklerini belirten Demirtaş,  "Asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. PKK'lıların üstüne operasyon için  yolladığınız askerler de bizim çocuklarımız, kardeşlerimizdir. Onların canı bizim  canımızdır, öldürmeye çalıştığınız PKK'lılar da onlar da bu halkın evlatları,  kardeşlerimiz, canımızdır. Birbirlerini öldürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu  ülkede artık kan dökülmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 
 
Genelkurmay Başkanlığının Siirt, Hakkari ve Şırnak'ta operasyonlar  yaptığını öne süren Demirtaş, Cemil Bayık'ın "Biz savaşmak istemiyoruz, biz artık  silah bırakmak istiyoruz" açıklaması yaptığını ileri sürdü. 
 
Demirtaş, şunları kaydetti: 
 
"Silah siyasetinden beslenen malum partiye oy vermeyin yaygarası  koparmaya başladılar. Kim silahtan beslenerek oy topluyorsa Allah onun bin defa  belasını versin. Kim silaha güvenerek, kim elindeki silah gücüne güvenerek,  emrindeki silah gücüne güvenerek oy toplamak istiyorsa, Allah onun burnundan  fitil fitil getirsin. Seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz.  Fakat bu provokasyon ortamıyla bizler, yaratmak istedikleri bu atmosferle  Türkiye'yi seçime götürmeye izin vermeyeceğiz."