Deniz Zeyrek'ten bomba iddia: ''Erdoğan bırakıyor mu?''

Deniz Zeyrek'ten bomba iddia: ''Erdoğan bırakıyor mu?''
Güncelleme:

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, hem 31 Mart hem de 23 Haziran'da sandıkta mağlup olan AK Parti'de, Cumhurbaşkanı ve parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın radikal bir karar almaya hazırlandığını iddia etti.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığında olan eski bakan Ali Babacan'a ekonominin başına geçmesi yönünde teklif gönderdiğini öne sürdü. 

Zeyrek ayrıca yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti üyesi olmakla birlikte parti genel başkanlığını bırakması da bu çerçevede bir seçenek olarak gündeme gelebilir." iddiasını da gündeme taşıdı.

Yerel seçim sandıklarından çıkan olumsuz sonuçların ardından hem AK Parti de hem de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde köklü bir revizyona gidileceğini belirten Zeyrek, "Değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı, kabine değişikliğine gidileceği de açık. “Kimler gider” sorusuna verilen yanıtların tamamına yakını tahmin." dedi.

Zeyrek ayrıca yazısında Ankara kulislerine bomba gibi düşecek bir iddiayı da dile getirdi. Zeyrek yazısında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti MYK toplantısında dillendirilen, “Biz size ulaşamıyoruz. Bütün kararları etrafınızdaki insanlarla alıyorsunuz” eleştirisi doğrultusunda partinin güçlendirilmesi ve yönetime daha fazla katılımı sağlanabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti üyesi olmakla birlikte parti genel başkanlığını bırakması da bu çerçevede bir seçenek olarak gündeme gelebilir.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı için...