Erbakan'dan AK Parti'ye şartlı destek! Erdoğan'dan o ili istedi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da AK Parti'ye destek vermek için Konya'nın kendilerine bırakılmasını istediği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Aralık'ta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede yerel seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşme sonrası açıklama yapan Erbakan, ''Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir'' diye konuştu. 

ERBAKAN KONYA'YI İSTEDİ

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir için destek istediği ancak Erbakan'ın bu destek için bir şart sunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir için destek verebileceklerini belirten Erbakan'ın AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi'ne büyükşehirlerden birinde destek vermesi halinde konuyu parti yönetimine aktaracağını söylediği aktarıldı. Erbakan; AK Parti'ye destek verme karşılığında Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'la anılan ve kendileri için önem taşıyan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin YRP'ye bırakılmasını istedi.

 

Cumhuriyet