Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Akşener 23 Nisan mesajlarında da karşı karşıya

Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Akşener 23 Nisan mesajlarında da karşı karşıya
Güncelleme:

Türkiye, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" denilerek kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101'inci yaş gününü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlarken siyasetçiler yayınladıkları mesajlarda da ayrışmayı başardı.

Türkiye bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, siyasetçilerden de peş peşe kutlama mesajları geldi.

Ancak siyaset arenasındaki "kutuplaşma" ve "ayrışma" 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajlarına da yansıdı.

Özellikle Cumhur İttifakı'nı oluşturan iktidardaki AK Parti ve MHP'den gelen mesajlarla, TBMM'deki en güçlü muhalefet kanadını oluşturan Millet İttifakı partileri CHP ve İYİ Parti'den gelen mesajlar birbiriyle zıt düştü.

PEKİ HANGİ LİDER NE DEDİ ?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Darbe, cunta, vesayet girişimleri ve terör saldırılarına maruz kalan, son olarak da 15 Temmuz 2016'da hain FETÖ'cüler tarafından bombalanan yüce Meclisimiz, milli iradenin tecelligahı olarak ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye idealiyle kenetlenen aziz milletimiz için daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa etmek, gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkemizin en kıymetli hazineleri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şanlı tarihimizden aldığımız gücü ve evlatlarımızın enerjisini bugünün dinamizmiyle birleştirerek 2023 ve gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş olan tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

"TBMM’nin açılmasını ülke tarihindeki en önemli adımlardan biri olarak niteyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Bu tarihten sonra söz ve karar bizzat ve bilfiil Türk milletine geçmiştir. Milli Mücadele’nin şaşmaz yol haritası Gazi Meclis’in sarsılmaz kararlılığıyla çizilmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu gerçeği İlk Meclis’in manevi varlığında tecelli ve tescil edilmiştir. Unutmayalım ki, TBMM hem gazi hem de kahramandır.  Hiç kuşku yoktur ki TBMM Türk milletinin ta kendisi, demokrasinin, milli birliğimizin, istiklal haklarımızın, istikbal haysiyetimizin ebedi güvencesidir. TBMM’nin 101’inci açılış yıl dönümüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı yürekten kutluyorum. TBMM’in ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İlk Meclis’in saygın mebuslarına, ebediyete irtihal etmiş bütün milletvekillerine, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Bugün, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete devredildiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaş meydanlarında kazandığı zaferlerin ardından TBMM, ‘Millet Egemenliğinin Tecelligahı’ olmuştur. Çetin mücadeleler sonucu inşa edilen TBMM, üzülerek ifade etmeliyim ki, bugün yetkileri kısıtlanmış durumdadır. Bizim görevimiz, yetkisini milletten alan ve millete hesap vermeyi onurlu bir görev sayan Meclis’imizi, yeniden ayağa kaldırmaktır. Dostlarımızla birlikte kuracağımız iktidarımızda, tüm adımlarımızı bu hedef doğrultusunda atacağımızdan herkes emin olmalıdır."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

"23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızın, yedi düvele meydan okudukları İstiklal Harbi’nin komuta merkezi olmuş yüce Meclisimizin doğum günüdür. 23 Nisan; Türk Milleti’nin vereceği her karara selam durabilenlerin, milletin sözünden başka söz, kararından başka karar tanımayanların, milleti “Efendisi” bilenlerin kutlu günüdür."